Principalele proiecte rezidențiale ale municipiului Târgu Mureș Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 3190 Vizualizări

Principalele proiecte rezidențiale ale municipiului Târgu Mureș

Jurnaliștii de la revista economică Transilvania Business au publicat marți, 4 ianuarie, un material intitulat ”Transilvania, în febra rezidențială: Cum arată piața acum în principalele orașe din centrul și vestul țării.”

Articolul conține informații foarte interesante despre principalele proiecte imobiliare derulate în orașele Cluj Napoca, Oradea, Sibiu și Târgu Mureș.

Municipiul Târgu Mureș, performer în dezvoltare rezidențială

Cererea mare de locuințe noi a generat în Târgu Mureș un avânt serios al pieței construcțiilor în ultimii 6-7 ani. Principalii promotori ai acestor creșteri sunt dezvoltatorii rezidențiali, care au răspuns cererii de imobile cu proiecte, atât case, cât și locuințe colective, așa-numitele blocuri.

Treptat, de la an an, după 2015 a crescut numărul de proiecte imobiliare colective, mai întâi pe segmentul de case, apoi în zona cartierelor de locuințe colective. Dezvoltatorii imobiliari au ajuns la concluzia că blocurile oferă profituri considerabil mai mari decât casele, așa că atât în Târgu Mureș, cât și în localitățile limitrofe (Corunca, Sâncraiu de Mureș, Sântana de Mureș, Sângerorgiu de Mureș, Livezeni) în ultimii 5 ani au fost ridicate peste 4.000 de locuințe, blocuri și case, multe vândute în stadiu de proiect.

Principalii dezvoltatori

Green Residence – FomCO Imobiliare


De la primul proiect, Parângului Smart Residence, un bloc cu patru etaje și 25 de apartamente, demarat în 2016, dezvoltatorul a avansat rapid la Green Residence, un proiect extrem de ambițios, din care a livrat până acum 2 imobile construite în regim P+10 etaje, cu un total de 183 de apartamente. Încă 7 imobile a câte 10 etaje, plus 3 imobile a cate 6 etaje, inclusiv cu destinatie de zona comercială, un aport de peste 900 de apartamente, vor fi construite în cadrul proiectului Green Residence într-un orizont de 3-5 ani, conform dezvoltatorului.

Dintre acestea, primele două deja au obținut autorizația de construire și lucrările au fost demarate, întrucât termenul de livrare este finalul acestui an. Asta înseamnă că 2021 va aduce încă 200 de apartamente noi gata de livrare. „Acest gen de provocări sunt în ADN-ul nostru. Nu ne sperie cifrele mari, așa că vrem ca proiectul Green Residence, când acesta va fi finalizat să însemne un total de 15 imobile, 1.100 de apartamente, tot atâtea parcări interioare și exterioare și o suprafață desfășurată de peste 60.000 de mp. Iar cifrele spun doar o parte din poveste, pentru că pe lângă ele, Green Residence chiar înseamnă provocarea de a regăsi confortul într-un stil de viață urban, cosmopolit, la bloc. La bloc, însă conectați la natură”, mai spune Szidónia Székely, director executiv FomCo Imobiliare.

Concept 9


Noul proiect de anvergură al omului de afaceri Mircea Musgociu poartă numele Concept 9. ”Doar 9 minute la pas ne despart de o scurtă alergare în liziera pădurii sau de o plimbare în natură, vom fi la maxim 9 minute, de mers pe jos, de cele mai importante spații comerciale ale orașului, cel mai reprezentativ fiind Târgu Mureș Shopping City, pe care îl avem vecin”, a motivat Mircea Musgociu, referitor la denumirea proiectului.
Anunțat de dezvoltator drept unul ”total diferit de ceea ce există pe piață”, proiectul prevede printre altele: locuințe tip studio și apartamente cu două, trei sau patru camere, cu o înălțime de 270 cm, pentru un mai mare confort, holuri largi, bucătării cu centrală în condensație cu exhaustare pe coloană comună, logii spațioase, termostat de temperatură în fiecare încăpere iar în zona de zi aer condiționat, în dotarea standard a apartamentelor.

La cerere, dezvolatorul oferă automatizările unei case inteligente pentru că apartamentele vor avea preinstalat sistemul pentru o casă inteligentă (comenzi vocale sau de la distanță pentru iluminat, încălzire etc.)

Fiecare unitate din ansamblul rezidențial Concept 9 este dotată cu două lifturi OTIS de 8 persoane, silențioase și izolate fonic. Proiectul prevede locuri de parcare subterane și supraterane, cu spații verzi și arbori, parc de 1.600 mp, cu locuri de joacă, alei de promenadă, piste de biciclete, acces în parcare privată, cu bariere, supraveghere video a locurilor comune.

Maurer Residence


Este un proiect ambițios cu un total de 53 de blocuri, promise de dezvoltatorul imobiliar Maurer Imobiliare la Târgu Mureș. La finalul anului 2019 au fost finalizate primele apartamente, respectiv primul bloc, iar până la această oră sunt construite 12 blocuri.

Maurer Imobiliare activează pe piața construcțiior de peste 14 ani reușind să construiasă în total peste 8.000 de apartamente în Brașov, Sibiu, Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Sighișoara și Constanța. Astfel, în cele 6 orașe, Maurer Imobiliare a dezvoltat 8 proiecte.

Bastion Residence


”Un ansamblu rezidențial privat de tip boutique, încorporând în exclusivitate locuințe de lux și penthouse-uri, personalizabile până în cel mai mic detaliu. Gândit pe termen lung, în spiritul confortului funcțional și al echilibrului estetic, designul arhitectural creat a fost perfect încadrat în contextul specific zonei centrale, protejată istoric. Ingeniozitatea echipei de proiectare, combinată cu locația mai mult decât perfectă, a avut ca rezultat nașterea unui complex de locuințe unicat, reprezentând atât o bucurie imensă cât și o responsabilitate uriașă”, așa prezintă dezvoltatorul IMMOBILIARAE S.A. unul dintre cele mai noi și mai ambițioase proiecte rezidențiale din Târgu Mureș, care prevede 62 de apartamente și anul 2022 ca orizont de finalizare. Ansamblul este situat aproape de cetatea Medievală din Târgu Mureș, la două minute de mers pe jos până în centrul Târgu Mureșului.

Unirii Park Residence


Unul dintre ansamblurile rezidențiale importante din Târgu Mureș a fost ridicat în cartierul Unirii, de Arcoflor Construct. Inițial, dezvoltatorul a construit 72 de apartamente, finalizate în 2018, iar apoi, în etapa a II-a, a mai ridicat 160 de apartamente. Anasamblul cuprinde locuințe colective P+2+etaj retras. Dezvoltatorul are în proiect un nou complex de imobile colective aproape de cele ridicate, cu demararea lucrărilor în acest an.

Casa Galbenă Residence


Demarat în 2018, proiectul rezidențial Casa Galbenă, din Cartierul Unirii a avut două etape. Primele două blocuri au fost finalizate în 2020, iar acum se află în lucru celelalte 3 imobile. Totalul proiectului cuprinde 5 imobile P+3+Penthouse. Apartamentele sunt cu una, două și trei camere, în suprafață utilă cuprinsă între 57-87 mp + terase între 13-24 mp.

Unirii Green Park Residence


Este un complex de locuințe colective, P+2+ Etaj retras, investiție a jucătorului de fotbal Sepsi Laszlo, ridicat în cartierul Unirii. Complexul cuprinde peste 100 de apartamente, finalizate recent, iar în curând dezvoltatorul va ridica un complex de case premium, cu 400 de mp de teren și 195 mp suprafață construită. De asemenea, în viitorul apropiat, Unirii Green Park Residence va fi extins cu o nouă etapă de locuințe colective P+2+Etaj retras.

AMA Residence


Dezvoltat de Maco Construct, AMA Residence este un proiect amplu de locuințe colective și case, situate în cartierul Unirii, la 2,5 km de zona centrală a Municipiului. În total proiectul, derulat până acum în 5 etape prevede peste 460 de apartamente, dintre care 252 sunt gata și 46 de case. Anul viitor urmează să fie finalizate alte 84 de apartamente, iar în etapa a 5-a, ulterior, restul de 125 de apartamente.

Shamrock Gardens


Este unul dintre puținele proiecte care au ca obiect exclusiv construcția de case. Dezvoltat de o echipă internațională de investitori din Irlanda, Marea Britanie, Ungaria și România, Shamrock Gardens va fi un complex situat în Sântana de Mureș, la aproximativ 10 minute de mers cu mașina față de centrul Municipiului Târgu Mureș. Zona va fi împrejmuită, iar accesul va fi posibil doar pentru locatari. Lucrările au început anul trecut, urmând ca în acest an să fie gata primele case.

Conform informațiilor furnizate de Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliară Mureș, în martie 2021, în județul Mureș au fost vândute în total 1.370 imobile (terenuri cu sau fără construcții, apartamente și spații cu altă destinație), cu 574 mai multe față de luna februarie (796). Numărul imobilelor care au făcut obiectul contractelor de vânzare, la nivelul județului Mureș, în martie 2021, este cu 24 mai mic față de perioada similară a anului trecut (1.394 în martie 2020). Unitățile administrativ-teritoriale (UAT) din județul Mureș cu cele mai multe vânzări de imobile, în martie 2021, sunt în următoarele: 1. Târgu Mureș (612), 2. Reghin (77), 3. Sâncraiu de Mureș (74), 4. Luduș (45), 5. Pănet (30) și 6. Sângeorgiu de Mureș (30).

Varianta integrală a articolului poate fi lecturată accesând următoarera adresă web:

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE