Poliția Locală Luduș sancționează contravențiile Ludus
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 675 Vizualizări

Poliția Locală Luduș sancționează contravențiile

La sfârșitul anului 2021, Legislativul local al orașului Luduș a aprobat un Regulament privind normele de gospodărire pe teritoriul orașului și obligația persoanelor fizice, juridice și entitățile publice și/sau private să le respecte. În același timp, în Regulament este prevăzut că, în orașul Luduș, constatarea și sancționarea contravențiilor se realizează de către polițiștii locali din cadrul Primăriei orașului Luduș, de primar și de împuterniciții acestuia.

„Ținând cont de rolul administrației publice a orașului Luduș de a asigura cetățenilor un climat de ordine și curățenie, de a asigura și veghea la respectarea normelor de igienă atât pe domeniul  public cât și în imobilele deținute sub orice formă de către persoanele fizice și juridice, apreciem că se impune adoptarea unui regulament care să stabilească în concret responsabilitățile acestora”, a declarat Cristian Moldovan, primarul orașului Luduș.

Opt secțiuni cuprinzătoare

Regulamentul aprobat de Consiliul Local este structurat în șase secțiuni: Obligațiile instituțiilor publice, ale agenților economici și ale celorlalte persoane juridice; Obligațiile cetățenilor; Administrarea domeniului public, întreținerea terenurilor și a spațiilor publice. Administrarea fondului locativ; Amenajarea teritoiului, urbanism și activitatea de construcții; Desfășurarea activității comerciale în piețe; Circulația, oprirea, staționarea și parcarea vehiculelor; Transportul de mărfuri și persoane; Respectarea ordinii și liniștii publice; Reglementări privind creșterea și deținerea animalelor pe raza orașului Luduș.

În Referatul de specialitate la proiectul de hotărâre, consilierul juridic Paul Precup a amintit consilierilor locali: „Ordonanța de Guvern nr. 21/2002, privind gospodărirea localităților urbane și rurale, cu modificările și completările ulterioare, stabilește o serie de obligații și responsabilități în sarcina autorităților administrației publice locale, dar și a persoanelor fizice și juridice în ceea ce privește efectuarea lucrărilor de curățenie și întreținere a clădirilor și terenurilor aflate în proprietatea sau folosința lor”.

În aceste condiții, lista faptelor care constituie contravenții, este cuprinzătoare dacă nu au fost săvârșite în altfel de condiții încât, potrivit legii penale,  să fie considerate infracțiuni, se sancționează cu amendă, de la 200 la 2.500 de lei în funcție de gravitatea faptei.

La articolul 12 din Regulament este prevăzut că: „Constatarea și sancționarea contravențiilor în domeniul asigurării și păstrării curățeniei și ordinii, buna gospodărire și respectarea normelor de igienă pe teritoriul orașului Luduș, se realizează de către primar și împuterniciții acestuia, personalul Poliției Locale, ofițerii și agenții Poliției Române cu atribuții în menținerea ordinii și liniștii publice sau circulația rutieră, personalul cu atribuții în menținerea ordinii și liniștii publice din Jandarmeria Română”.

Ioan A. BORGOVAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE