Întâlniri valoroase de Ziua Culturii Naționale la Compania „Liviu Rebreanu” Cultură
  • Malina Moraru
  • 0 comentarii
  • 162 Vizualizări

Întâlniri valoroase de Ziua Culturii Naționale la Compania „Liviu Rebreanu”

În cadrul evenimentelor desfășurate de Teatrul Național Târgu Mureș cu ocazia sărbătoririi Zilei Culturii Naționale din data de 15 ianuarie, instituția de cultură va organiza un dialog cu doi specialiști și anume Miruna Runcan, scriitor, critic de teatru, profesor la Facultatea de Teatru și Televiziune a Universității Babeș-Bolyai și Anca Hațiegan, scriitor, profesor la Facultatea de Teatru și Televiziune a Universității Babeș-Bolyai, licențiată în Teatrologie și doctor în Filologie.
„Timp de 24 de ore nonstop, live, avem 6 scriitori importanți pentru istoria dramaturgiei românești – 7 texte lecturate – întreaga trupă de actori a Teatrului Național Târgu-Mureș – Compania Liviu Rebreanu, studenți la actorie, regie şi teatrologie a Universității de Arte Târgu Mureș şi specialiști în domeniul teatrologiei”, informează pagina web a Teatrului Național, https://teatrunational.ro.
Conform sursei citate, proiectul dedicat Zilei Culturii Române mai cuprinde o sesiune de Atitudini – corespondențe ale unor personalități ale culturii române, compusă din 13 video-uri/pastile, difuzate în perioada 16-28 ianuarie, precum și un program intitulat „Dialog între generații” prin care sunt realizate 3 întâlniri cu șase dintre regizorii care au marcat domeniul teatral din România.
„Principalul obiectiv al proiectului „Între! Conjunctură digitală pentru dialog cultural” constă în dezvoltarea unei serii de activități care să apropie și să stimuleze interesul pentru cultură prin promovarea și perpetuarea valorilor culturale de ieri și de azi prin adaptarea la lumea de mâine prin întâlniri, prin dialog”, mai informează site-ul Teatrului Național.
Inițiatorul proiectului „Între! Conjunctură digitală pentru dialog cultural” este Asociația pentru Teatru Liviu Rebreanu, partenerul principal fiind Teatrul Național Târgu-Mureș. Proiectul este realizat cu sprijinul Ministerului Culturii.
Întâlnirile vor fi în următoarele formule și tematici aferente:
Cristian Ban și Alexandru Dabija – Planurile subterane ale teatrului popular (29 ianuarie)
Adi Iclenzan și Theodor-Cristian Popescu – Misiunea regizorului. Teatrul viitorului (30 ianuarie)
Leta Popescu și László Bocsárdi – Universul interior al artistului și universul scenic (31 ianuarie)
Mălina MORARU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE