VIDEO: Botezul Domnului, moment de sărbătoare la Deda Deda
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 331 Vizualizări

VIDEO: Botezul Domnului, moment de sărbătoare la Deda

Biserica ortodoxă din Deda, așezământ religios construit în anul 1906, a fost și în acest an locul de întâlnire al credincioșilor cu ocazia praznicului Botezului Domnului, marcat joi, 6 decembrie, de credincioșii din întreaga lume.

„Prăznuim astăzi Botezul Domnului, unul din ultimele momente de bucurie din ciclul sărbătorilor de iarnă începute în urmă cu aproape două săptămâni. Am trăit clipe de neuitat, clipe frumoase intense, căci fiecare dintre noi a simțit cu inima și cu sufletul fiorul acestor mari sărbători ale iernii. Azi, simțim același fior, pentru că este o sărbătoare deosebit de importantă, un praznic împărătesc deosebit de frumos și important, ținut aici în parohia noastră, un atribut al arătării în deplinătatea Sfintei Treimi a Epifaniei în lume”, a spus părintele paroh Gabriel Fărcaș după oficierea Sfintei Liturghii.

A urmat apoi Slujba Sfinţirii Mari a apei, prilej pentru credincioșii prezenţi la slujbă să fie binecuvântaţi prin stropire cu Aghiasma Mare. „În Slujba Sfinţirii Mari a apei se spune atât de frumos cum apele Iordanului se bucură, cele care Îl sfințesc pe Dumnezeu, căci de acum înainte Mântuitorul Iisus Hristos va ieși la propovăduire. Fie ca apele Iordanului să ne umple și nouă tuturor sufletele și inimile de o frumoasă bucurie, de un fior care să ne străbată din cap până în vârful picioarelor, să ne bucurăm așa cum se cuvine de aceste mari și frumoase sărbători. Fie ca acestea să ne umple inimile și sufletele noastre de bucurie, de iubire, de dragoste, de înțelegere, de ascultare, de toate virtuțiile care sunt date de către Dumnezeu în această lume”, a spus părintele Gabriel Fărcaș.

Alin ZAHARIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE