Bonusuri la plata impozitelor și taxelor, la Luduș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2342 Vizualizări

Bonusuri la plata impozitelor și taxelor, la Luduș

Printr-o cerere adresată Primăriei orașului Luduș, reprezentanții a 16 societăți comerciale din oraș au solicitat mărirea procentului de reducere a impozitelor locale (pe clădiri și terenuri) de la 5% la 10%, pentru plata anticipată până la data de 31 martie 2022.

Având Raportul de specialitate nr. 42764 din 2 decembrie 2021 semnat de Șeful Biroului „Impozite și Taxe Locale”, Dennis Bordan și de inspectorul Violeta Orosan, precum și Referatul de aprobare al primarului Cristian Moldovan, Proiectul de hotărâre pentru modificarea și completarea Hotărârii Consiliului Local nr. 70/2021 privind indexarea impozitelor și taxelor locale și a altor taxe asimilate acestora, precum și a limitelor amenzilor pentru anul 2022 a fost aprobat de Legislativul local. În consecință, prin proiect de hotărâre s-a modificat Hotărârea Consiliului Local nr. 70/25 mai 2021, după cum urmează: Anexa nr. 1 litera f, alineatul 2 – „Pentru plata cu anticipație a impozitului/taxei pe clădiri, datorat /e pentru întregul an de către contribuabili, până la data de 31 martie a anului respectiv, se acordă o bonificație de 10% în cazul persoanelor fizice și juridice”.

Anexa nr. 2, litera c, alineatul 2 – „Pentru plata cu anticipație a impozitului taxei pe teren, datorat/e pentru întregul an de către contribuabili, până la data de 31 martie a anului respectiv, se acordă o bonificație de 10% în cazul persoanelor fizice și juridice”.

Dennis Bordan, șeful Biroului „Impozite și Taxe Locale” a precizat că în conformitate cu prevederile Legii nr. 227/2015, privind Codul Fiscal, „pentru plata cu anticipație a impozitului/taxei pe clădire și impozitului/taxei pe teren, datorat/e pentru întregul an de către contribuabili, până la data de 31 martie a anului respectiv, se acordă o bonificație de până la 10% inclusiv, stabilită prin hotărâre a Consiliului Local”.

Ioan A. BORGOVAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE