Mureș: Condamnare cu executare pentru dare de mită Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 6417 Vizualizări

Mureș: Condamnare cu executare pentru dare de mită

Curtea de Apel Târgu Mureș a respins ca nefondat apelul formulat de către un cetățean, B.G.C., împotriva sentinței penale pronunțate de Tribunalul Mureș și a dispus menținerea hotărârii atacate, astfel încât rămâne definitivă condamnarea inculpatului la pedeapsa de 2 ani și patru luni închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 290 din Codul Penal, a informat luni, 10 ianuarie, Biroul de presă al Serviciului Județean Anticorupție Mureș.

”Deoarece infracțiunea de dare de mită a fost săvârșită în stare de recidivă postcondamnatorie față de infracțiunea de dare de mită, instanța de judecată stabilește ca, în final, inculpatul B.G.C. să execute o pedeapsă de 3 ani și 4 luni închisoare, în regim de detenție, iar ca pedeapsă complementară – interzicerea drepturilor pe o perioadă de 5 ani. Totodată, magistrații Curții de Apel Târgu Mureș obligă apelantul să plătească suma de 200 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare în apel”, se arată în informare.

Cauza a fost disjunsă din dosarul penal în care șapte agenți de poliție rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliție Județeană Mureș – Poliția Municipiului Reghin – Biroul Rutier au fost trimiși în judecată pentru că au pretins şi primit sume de bani de la participanţii la trafic care au comis fapte de natură contravenţională, iar, în schimbul sumelor de bani, fie nu au aplicat sancţiuni contravenţionale, fie au aplicat alte sancţiuni decât cele comise.

”În fapt, inculpatul a fost oprit pentru control de un echipaj format din doi agenți de poliție rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliție Județeană Mureș – Poliția Municipiului Reghin – Biroul Rutier, întrucât nu a respectat culoarea roșie a semaforului. Pentru ca polițiștii să nu constate fapta și să aplice o sancțiune pentru o altă faptă, mai puțin gravă, a remis agenților de poliție suma de 400 de lei”, au mai informat reprezentanții Serviciului județean Anticorupție Mureș.

(A.T.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE