Home / Invatamant / Prima școală independentă energetic din județ

Prima școală independentă energetic din județ

Distribuie

Primarul oraşului Sărmaşu, Valer Botezan, a anunţat luni, 10 ianuarie, că în urma unei investiţii de peste 3,6 milioane de lei din fonduri europene, Şcoala Generală numărul 2 din localitate va deveni, din acest an, cea mai modernă unitate de învăţământ din judeţul Mureş şi va fi independentă din punct de vedere energetic.

”Suntem în faza de finalizare a unui proiect pe fonduri europene de modernizare şi eficientizare energetică la Şcoala Generală nr. 2 Sărmaşu. Este un sistem de încălzire inovativ, din acest motiv a fost aprobat la finanţare. Proiectul vizează o şcoală cu şapte săli de clasă în care învaţă cu circa 210 copii. A fost modernizată printr-un sistem de asigurare a încălzirii prin pompe de căldură apă-sol (geotermale), care preiau căldura din sol şi astfel se încălzesc sălile de clasă prin pardoseală. De asemenea, a fost dotată cu un sistem de aerisire a sălilor de curs. Pentru independenţa energetică, şcoala este prevăzută şi cu panouri fotovoltaice. Proiectul are o valoare de peste 3,6 milioane lei iar în cadrul acestuia a fost reabilitată şi clădirea, s-a schimbat pardoseala, acoperişul, geamurile”, a declarat, pentru www.agerpres.ro, primarul Valer Botezan.

Lucrările, în faza de finisaje
Lucrările au început în luna ianuarie 2021, iar acum sunt în faza de finisaje şi, în paralel, Primăria Sărmaşu a alocat bani pentru dotarea sălilor de clasă şi pentru amenajarea curţii interioare.

„Sper că până la începutul noului an şcolar, în septembrie, să avem cea mai modernă şcoală din judeţul Mureş. Acesta este unul dintre proiectele care se derulează în oraşul nostru. Mai avem la Şcoala Generală din Balda, un sat aparţinător de Sărmaşu, un proiect pe AFM, plus încă două proiecte de eficientizare energetică a clădirii Bibliotecii Orăşeneşti şi a Căminului Cultural din Sărmăşel Sat. De asemenea, pentru reducerea emisiilor de carbon, încercăm să depunem pe AFM un proiect de eficientizare a iluminatului public, pe introducerea becurilor led cu telegestiune, în valoare de 3,3 milioane de lei, astfel încât să schimbăm toate becurile din toate localităţile aparţinătoare oraşului Sărmaşu”, a precizat Valer Botezan.

(www.agerpres.ro)

Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Noua parcare de la Spitalul de Urgență Târgu Mureș, la un vot de aprobare!

Distribuie Aleșii județeni vor decide luni, 15 aprilie, cu prilejul unei ședințe extraordinare de lucru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.