Prima școală independentă energetic din județ Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1348 Vizualizări

Prima școală independentă energetic din județ

Primarul oraşului Sărmaşu, Valer Botezan, a anunţat luni, 10 ianuarie, că în urma unei investiţii de peste 3,6 milioane de lei din fonduri europene, Şcoala Generală numărul 2 din localitate va deveni, din acest an, cea mai modernă unitate de învăţământ din judeţul Mureş şi va fi independentă din punct de vedere energetic.

”Suntem în faza de finalizare a unui proiect pe fonduri europene de modernizare şi eficientizare energetică la Şcoala Generală nr. 2 Sărmaşu. Este un sistem de încălzire inovativ, din acest motiv a fost aprobat la finanţare. Proiectul vizează o şcoală cu şapte săli de clasă în care învaţă cu circa 210 copii. A fost modernizată printr-un sistem de asigurare a încălzirii prin pompe de căldură apă-sol (geotermale), care preiau căldura din sol şi astfel se încălzesc sălile de clasă prin pardoseală. De asemenea, a fost dotată cu un sistem de aerisire a sălilor de curs. Pentru independenţa energetică, şcoala este prevăzută şi cu panouri fotovoltaice. Proiectul are o valoare de peste 3,6 milioane lei iar în cadrul acestuia a fost reabilitată şi clădirea, s-a schimbat pardoseala, acoperişul, geamurile”, a declarat, pentru www.agerpres.ro, primarul Valer Botezan.

Lucrările, în faza de finisaje
Lucrările au început în luna ianuarie 2021, iar acum sunt în faza de finisaje şi, în paralel, Primăria Sărmaşu a alocat bani pentru dotarea sălilor de clasă şi pentru amenajarea curţii interioare.

„Sper că până la începutul noului an şcolar, în septembrie, să avem cea mai modernă şcoală din judeţul Mureş. Acesta este unul dintre proiectele care se derulează în oraşul nostru. Mai avem la Şcoala Generală din Balda, un sat aparţinător de Sărmaşu, un proiect pe AFM, plus încă două proiecte de eficientizare energetică a clădirii Bibliotecii Orăşeneşti şi a Căminului Cultural din Sărmăşel Sat. De asemenea, pentru reducerea emisiilor de carbon, încercăm să depunem pe AFM un proiect de eficientizare a iluminatului public, pe introducerea becurilor led cu telegestiune, în valoare de 3,3 milioane de lei, astfel încât să schimbăm toate becurile din toate localităţile aparţinătoare oraşului Sărmaşu”, a precizat Valer Botezan.

(www.agerpres.ro)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 
 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE