Sală de sport nouă, de 1,9 milioane de lei, într-o comună mureșeană Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 4269 Vizualizări

Sală de sport nouă, de 1,9 milioane de lei, într-o comună mureșeană

Compania Națională de Investiții SA a atribuit, în data de 30 decembrie 2021, firmei Arhi Beast SRL Cluj Napoca, un contract în valoare de 1,9 milioane de lei, fără TVA, pentru proiectarea (faza de adaptare la amplasament), acordarea de asistență tehnică din partea proiectantului și execuția lucrărilor pentru obiectivul de investiții ”Construire sală de educație fizică școlară – proiect pilot, în comuna Ogra, satul Ogra nr. 217, județul Mureș”, informează portalul www.licitatiapublica.ro.

Comună bogată în copii

Potrivit primarului comunei Ogra, Teodor Neacșa, demersurile pentru realizarea acestei investiții au demarat în luna decembrie 2020, iar sala de sport este o necesitate având în vedere numărul mare de copii din localitate.

”În prezent în comună nu avem un teren de minifotbal de exemplu. Avem o sală de sport, de gimnastică, care nu e așa de mare, e o sală mica pentru gimnastică pentru copii. Avem circa 280 de copii în Ogra, fără cei de la grădiniță. În total, cam 390 de copii care fac sport și aceasta sală era necesară. În decembrie 2020 am trimis actele la Minister și ei s-au ocupat de toate demersurile ulterioare. Ne bucurăm, e un lucru foarte bun pentru noi, nu avem o sală de sport la standardele actuale și copii trebuie educați și prin sport”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, Teodor Neacșa, care și-a manifestat încrederea că noua sală de sport va fi inaugurată în decursul acestui an.

Proiecte și speranțe

Totodată, edilul șef al comunei Ogra a deplâns lista spațiilor pentru activități educative.

”Avem mici probleme din cauză că nu avem spații, la amândouă clădiri facem reabilitarea și puțin îi înghesuim pe copii. Nu avem ce face, anul acesta e foarte greu, lucrăm pe mai multe fronturi, și pentru o grădiniță nouă, proiect demarat în aprilie 2021. De asemenea, mai avem aprobat un proiect pentru modernizarea actualului dispensar uman. Avem un buget de 100.000 de euro, dar nu găsim o firmă care să facă aceste lucrări”, a menționat Teodor Neacșa.

În ceea ce privește proiectele depuse pentru finanțare prin intermediul Programului Național de Investiții ”Anghel Saligny”, Teodor Neacșa a precizat că instituția pe care o conduce a depus un proiect care are valoarea estimată la 10 milioane de lei, care are ca obiectiv modernizarea drumului care face legătura între satele aparținătoare Dileu și Vaideiu.

”În mod normal, trebuia să se ocupe Consiliul Județean de el, dar să sperăm că va fi aprobat. Am depus proiectul, așteptăm acum”, a conchis primarul comunei Ogra.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE