Home / Business / Un nou proiect imobiliar prinde contur în Târgu Mureș

Un nou proiect imobiliar prinde contur în Târgu Mureș

Distribuie

Aleșii locali ai municipiului Târgu Mureș sunt invitați să aprobe, într-o ședință viitoare de lucru, obiectivul de investiții ”PUZ Introducere în intravilan și dezmembrare teren în vederea construirii de locuințe unifamiliale”, proiect care momentan se află în dezbatere publică pe pagina web a Primăriei municipiului Târgu Mureș, www.tirgumures.ro, secțiunea Informații publice/ Arhitect șef/ Urbanism/ Documentații urbanism PUZ-PUD/ Aflate în dezbatere publică/ 2021/ Decembrie.

Detalii despre investiție

PUZ-ul propus a fost elaborat în luna mai 2021 de către o echipă de arhitecți ai societății Arhitecton SRL, iar investiția va fi realizată pe un teren extravilan arabil în suprafață de 13.071 de metri pătrați deținut de Anda Ramona Cozma și Nagy Imre în cota ½.

Conform sursei citate, ”zona este situată în partea de sud-vest a municipiului, puțin construită, cu loturi și locuințe constituite de maxim 60-70 ani, cu specific agricol. Pe strada Budiului s-au construit mici ansambluri de locuințe unifamiliale, după procedurile de introducere în intravilan și parcelare prin PUZ” și este ”una din puținele rămase neconstruite în municipiu, propice locuirii datorită amplasamentului nepoluat, verde, cu utilități.”

”Accesul dinspre oraș se face pe drumul comunal DC 65 – strada Budiului, către satul Budiu. Acesta este asfaltat, în curs de reparare, are un profil de două benzi, acostament și șanțuri laterale. Din acesta se deschide perpendicular un drum pietruit, cu lățime de 6 metri, acostament și șanțuri laterale, care trece pârâul Budiu pe un pod supraînălțat, denumit strada Dealul Budiului”, se precizează în PUZ-ul aflat în dezbatere publică.

În ceea ce privește modernizarea circulației, autorii PUZ-ului propun următoarele: ”Odată cu introducerea în intravilan, se propune amenajarea accesului printr-o stradă cu două benzi de circulație de 3,5 metri trotuar, rigole prefabricate carosabile, cu profil de 11 metri. Parcarea autovehiculelor se va face în curți, conform regulamentului local privind parcarea și staționarea autovehiculelor și a Hotărârii Consiliului Local 6/2021 privind aprobarea investiţiilor private şi publice în domeniul urbanismului şi construcţiilor în municipiul Târgu Mureş.”

Case cu un etaj

În același document se mai menționează că la finalul proiectului suprafața actuală de 1,307 de hectare de teren agricol extravilan va fi reconfigurată în teren intravilan, astfel: 0,196 hectare de locuințe cu regim de înălțime demisol + parter + 1 etaj, 0,196 de hectare de căi de comunicație rutiere și pietonale și 0,914 de hectare de zone verzi.

Alex TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Premiul I pentru Școala Gimnazială Ioan Vlăduțiu din Luduș

Distribuie Trupa de teatru a Școlii Gimnaziale Ioan Vlăduțiu, “Les amis de la scène”, coordonată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.