Mureșenii cu pensii mici primesc ajutor financiar Slider
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 2414 Vizualizări

Mureșenii cu pensii mici primesc ajutor financiar

Românii cu pensii mai mii de 1600 lei pe lună vor primi un ajutor financiar de la stat. Atenţie, însă, ajutorul va fi diferit în funcţie de pensie. Suma ce reprezintă pensia împreună cu ajutorul acordat nu poate depăşi 2.200 de lei. Un pensionar cu 1.600 de lei pensie va primii 600 de lei, iar un senior cu o pensie de 1.000 de lei va primi un ajutor 1.200 de lei.

La nivel județean

În județul Mureș sunt aproximativ 138.000 de pensionari în plată, 67.000 sunt cu pensii sub 1600 de lei, adică aproape jumătate. Pensionarii nu trebuie să facă cereri în acest sens, banii se acordă din oficiu, o singură dată, împreună cu drepturile de pensie din ianuarie, potrivit informațiilor furnizate de Eugenia Neagoe, director executiv la Casa Județeană de Pensii Mureș.

Suma acordată diferă în funcție de cuantumul pensiei, până când se ajunge la un venit de 2.200 de lei. Aceste ajutoare se vor plăti până în data de 15 ianuarie, însă directorul Eugenia Neagoe a explicat că fiind sâmbătă, unii pensionari vor primi banii săptămâna viitoare, în funcție de programul Poștei Române.

Ajutorul financiar se acordă din oficiu, în luna ianuarie 2022, odată cu drepturile de pensie aferente acestei luni, persoanelor din evidența caselor teritoriale de pensii care au domiciliul în România. La nivelul întregii țări, aproximativ 2,4 milioane de pensionari vor beneficia de acest ajutor acordat o singură dată de Guvern.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE