Start la încasarea taxelor și impozitelor Administrație
  • Malina Moraru
  • 0 comentarii
  • 416 Vizualizări

Start la încasarea taxelor și impozitelor

Reprezentanții Primăriei Târgu Mureș au anunțat reluarea programului de încasare a tuturor impozitelor şi taxelor datorate bugetului, începând cu data de 10 ianuarie 2022. Din cauza pandemiei, Primăria Târgu Mureș încurajează contribuabilii să achite dările folosind, pe cât posibil, modalitățile de plată online.

Unde se pot plăti taxele?

– Prin platforma www.ghiseul.ro

– Prin cele 26 de stații de plată Selfpay amplasate în hypermarketuri sau în magazinele din diferite zone ale orașului, precum și în incinta clădirii Primăriei (Piața Victoriei nr. 3), și Serviciul Local de Evidența Persoanelor Târgu Mureș (strada Călărașilor nr. 26-28). Terminalele Selfpay nu percep taxe suplimentare la plata impozitelor locale.

– Contribuabilii, persoane juridice, pot achita obligațiile fiscale la sediul Direcției Fiscale Locale, P-ța Victoriei nr.33,  respectiv la punctul de lucru al Primăriei Târgu Mureș, situat pe strada Cutezanței nr.19, respectiv online, prin GlobalPay.

– Personal la ghișeele din incinta Primăriei Târgu Mureș, P-ța Victoriei nr.3 sau la punctul de lucru al Primăriei Târgu Mureș situat pe strada Cutezanței nr.19

10% reducere pentru cei care plătesc integral până la 31 martie

Conform legislației, cei care plătesc până la data de 31 martie impozitele și taxele pentru tot anul, beneficiază de 10 la sută reducere. Termenele de scadență sunt cele bine cunoscute: 31 martie pentru primul trimestru, 30 septembrie pe al doilea trimestru.

„Primăria Târgu Mureș este atentă la solicitările și la nevoile locuitorilor, și a decis ca anul acesta să nu se perceapă taxă de salubritate pentru unul dintre imobile nelocuite. HCL 406/2021, privind aprobarea Regulamentului de instituire și administrare a taxei speciale de salubrizare, pentru utilizatorii casnici în Municipiul Târgu Mureș  la Art.(4) prevede: „Prin excepție de la alin.(3) persoanele fizice care au în proprietate/coproprietate unul sau mai multe imobile nelocuite, nu datorează taxa specială de salubrizare pentru un imobil, pe perioada în care imobilul nu este locuit.” Important: Declarația fiscală privind taxa de salubrizare se depune în 2022 doar dacă sunt modificări față de anul 2021”, informează pagina web a Primăriei Târgu Mureș, www.tirgumures.ro

Fără taxă pentru curățenia de primăvară/toamnă

Totodată, reprezentanții Primăriei reamintesc faptul că târgumureșenii nu vor mai plăti din 2022 taxa pe curățenia de primăvară/toamnă, de aproximativ 50 lei/locuință, aceasta fiind eliminată la propunerea primarului Municipiului Târgu Mureș.

Mălina MORARU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE