Home / Cultură / Ziua Culturii Naționale și Ziua Culturii Maghiare, pe acordurile muzicii

Ziua Culturii Naționale și Ziua Culturii Maghiare, pe acordurile muzicii

Ca la fiecare început de lună, reprezentanții Filarmonicii de Stat Târgu Mureș își prezintă programul. Nu face excepție nici prima lună a anului 2022 care stă sub auspiciile concertelor extraordinare de Revelion și Re-revelion. „Ca de fiecare dată, începem în forță cu deja tradiționalul Concert Extraordinar de Anul Nou, care va avea loc în zilele de joi și vineri, adică 6 și 7 ianuarie. Dirijorul spumosului program de valsuri și polci vieneze va fi Pablo Boggiano, o apariție din ce în ce mai prezentă pe scena târgumureșeană. De asemenea, în datele de 13 și 14 ianuarie, tot joi și vineri, vor avea loc Concertele Extraordinare ale Re-Revelionului, dirijate de către Vladimir Lungu. Soliștii Kolcsár Katalin, Tiberius Simu și György Levente, alături de Corul Mixt și Orchestra simfonică vor prezenta uverturi, coruri și arii celebre din creația compozitorilor F.Lehár, F.von Suppé, J.Strauss, G.Bizet, P.I.Ceaikovski și alții”, au precizat reprezentanții Filarmonicii de Stat Târgu Mureș.

Concerte speciale

Luna ianuarie aduce alte două sărbători importante care vor fi marcate pe scena Filarmonicii, respectiv Ziua Culturii Naționale și Zilele Culturii Maghiare. „Joi, 20 ianuarie, va avea loc un concert special dedicat Zilei Culturii Române. Concertul va fi dirijat de către violonistul și compozitorul Vlad Maistorovici, iar solistul serii va fi violonistul Daniel Rowland (Marea Britanie/Olanda). Ambii muzicieni vor fi pentru prima dată prezenți pe scena noastră, iar programul propus aduce doza de inedit de care aminteam, fiind prezentate lucrări din creația compozitorilor Béla Bartók, George Enescu, M.A.Turnage (compozitor contemporan britanic) și Vlad Maistorovici. Ultimul concert al lunii care va avea loc în data de 27 ianuarie, tot un concert special, va fi închinat Zilei Culturii Maghiare. În program vom prezenta publicului lucrări de referință din creația lui Franz Liszt și Robert Schumann. Concertul va fi dirijat de Sebastian Felea, iar solist va fi violoncelistul Octavian Lup”, au precizat reprezentanții Filarmonicii târgumureșene. Potrivit acestora, biletele la concertele lunii ianuarie pot fi achiziționate de la casa de bilete a Filarmonicii și online pe site-ul www.eventbook. ro.

Citeste si:  Spectacol de Mica Unire la Reghin

Alin ZAHARIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Spectacol de Mica Unire la Reghin

Primăria municipiului Reghin va marca Ziua Unirii Principatelor Române printr-un spectacol artistic care va avea …