Home / Business / Fabrică din mobilă din județul Mureș, extinsă

Fabrică din mobilă din județul Mureș, extinsă

Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a decis recent, cu ocazia unei ședințe, că proiectul „Construire hală de producție”, propus a fi realizat în municipiul Târnăveni, strada 1 Decembrie 1918 nr. 50 nu se supune evaluării impactului asupra mediului.

Detalii despre proiect

Potrivit proiectului Deciziei etapei de încadrare, document făcut public pe pagina web a Agenției pentru Protecția Mediului Mureș, în prezent pe amplasamentul respectiv există o fabrică de mobilă care aparține societății Artemob Internațional SRL Sovata, iar proiectul vizează ”creșterea capacității de producție a productivității muncii și a spațiului de depozitare a produselor finite în condiții care să permită încărcarea și expediția rapidă a acestora.”

”Proiectul prevede construirea unei hale de producție în regim parter, pe un amplasament în suprafață totală de 116.777 de metri pătrați. Hala propusă va avea suprafața construită de 6.895 de metri pătrați și va cuprinde două incinte, una pentru producție și una pentru depozitare”, se menționează în document.

Construcția va avea forma de ”L” cu dimensiunile maxime în plan de 109,67 x 82,78 de metri, iar structura va fi realizată din profile metalice laminate și închideri din panouri sandwich.

”Procesul tehnologic Artemob Internațional SRL cuprinde linii tehnologice formate din mașini de șlefuit, mașini de defibrat, mașini de desprăfuit, mașini de aplicat baiț, mașini de aplicat grunduri și lacuri, tunele de uscare cu percuție sau cu UV, mașină de finisaj cu perii, linii de ambalare. Legătura între toate aceste utilaje se face cu transportoare cu covor sau cu role”, se mai arată în document.

Business profitabil

Conform portalului www.listafirme.ro, Artemob Internațional SRL Sovata funcționează din luna februarie 1996, are ca obiect de activitate ”Fabricarea de mobilă” și are un acționar unic din Franța, respectiv P3G Industries Sas.

Citeste si:  Aniversarea AUR de la Târgu Mureș investigată de Poliția Mureș

În ultimii cinci ani, în perioada 2016-2020, societatea a derulat o cifră de afaceri cumulate de 651 de milioane de lei, a înregistrat un profit net cumulat de 15,5 milioane de lei, iar la finalul exercițiului financiar 2020 a raportat un număr mediu de 823 de angajați.

Alex TOTH

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Quokka, zâmbărețul

Considerat cel mai vesel animăluț, trăiește în vestul Australiei, în zone cu vegetație densă, în …