Formularul digital de intrare în România aducător de pagubă Sanatate
  • Malina Moraru
  • 0 comentarii
  • 659 Vizualizări

Formularul digital de intrare în România aducător de pagubă

Începând cu data de 20 decembrie cetățenii care intră în România trebuie să completeze un formular vederea identificării contacților unei persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 și pentru prevenirea expunerii persoanelor la COVID-19.

Potrivit paginii web a Ministerului Sănătății, www.ms.ro, toate persoanele au obligația de a completa formularul digital de intrare în România acest formular trebuie să fie completat cu cel mult 24 de ore înainte de intrarea pe teritoriul României, se realizează în format digital prin accesarea adresei web plf.gov.ro.

„Ministerul Afacerilor Internelor, prin Poliţia de Frontieră în punctele de trecere a frontierei verifică existența formularului prin citirea CNP sau a numărului documentului de călătorie de pe actul de identitate sau a documentul de călătorie prezentat de persoana care dorește să intre pe teritoriul României, iar persoanele care se prezintă în punctele de trecere a frontierei fără să dețină un formular le revine obligația de a completa formularul în maxim 24 de ore de la intrarea în țară, sub sancțiunea amenzii de la 2.000 la 3.000 de lei”, informează site-ul Ministerului Sănătății.

Amenzi de peste un milion de lei

Cu toate că există informații publice despre completarea formularului digital de intrare în România, la nivel național sute de români au fost sancționați pentru completarea greșită a formularului, ori pentru absența acestuia. Potrivit informațiilor furnizate pentru cotidianul Zi de Zi de către dr. Iuliu Moldovan, director executiv al Direcției de Sănătate Publică Mureș, la nivelul județului Mureș au existat „680 de amenzi în valoare de 1.358.000 de lei”.

Mălina MORARU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE