Home / Business / Cel mai mare dezvoltator de parcuri industriale și logistice din Europa Continentală, achiziție în județul Mureș

Cel mai mare dezvoltator de parcuri industriale și logistice din Europa Continentală, achiziție în județul Mureș

CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator de parcuri industriale și logistice din Europa Continentală, continuă expansiunea din România prin achiziția unui nou proiect de la grupul Mobexpert, cel mai mare producător și retailer de mobilă și decorațiuni din România.

Prin această nouă achiziție, CTP intră pe piața din Târgu Mureș și extinde parteneriatul cu Mobexpert la aproximativ 100.000 de metri pătrați de spații industriale și logistice.

“Deschidem o nouă piață pentru CTP în orașul Târgu Mureș, un centru regional cu impact în mediile economic și cultural din România. La rândul nostru, ne propunem să avem un impact în comunitatea din zonă și să devenim un partener de încredere pentru companiile de aici, așa cum suntem și pentru grupul Mobexpert. Este impresionantă dezvoltarea Mobexpert și ne bucurăm să extindem parteneriatul nostru în Târgu Mureș și în București”, a declarat Ana Dumitrache, country head, CTP România.

Prin intrarea pe piața din Târgu Mureș, CTP își extinde acoperirea geografică în 15 orașe din România și își consolidează poziția de lider pe sectorul spațiilor industriale și logistice, cu un portofoliu de peste 2 milioane de metri pătrați. Tranzacția marchează continuarea colaborării inițiate în anul 2020, prin achiziția depozitului principal al Mobexpert, o clădire de 38.000 de metri pătrați, integrată ulterior în CTPark Bucharest West, cel mai mare parc industrial din rețeaua  CTP.

În paralel, grupul Mobexpert a închiriat o suprafață de peste 25.000 de metri pătrați de spații de depozitare și de birouri în București, în proiectul CTPark Bucharest Norh, din zona Afumați. În total, în București și în Târgu Mureș, Mobexpert va ajunge să ocupe astfel o suprafață de aproximativ 100.000 de metri pătrați de spații industriale și logistice în parcurile CTP.

Citeste si:  De la magistratură la politică, cu avocatul Sorin Sabău

“Grupul Mobexpert are nevoie de peste 50 de milioane de euro în următorii doi ani pentru a dezvolta capacitățile de producție și cele de retail. Din prudență, dorim ca minim 50% din această investiție să fie facută din surse proprii, pentru a nu crește exagerat expunerea bancară, într-o perioadă în care dobânzile au tendințe clare de creștere. Afacerea cu CTP este, credem noi, benefică pentru ambele părți. Noi păstrăm folosința spațiilor în baza unor contracte avantajoase din punct de vedere al chiriei. CTP își dezvoltă obiectul lui principal de activitate și are în grupul Mobexpert un client pe termen lung”, a declarat Dan Șucu, președintele și proprietarul reţelei de magazine cu mobilă şi decoraţiuni Mobexpert.

Proiectul achiziționat recent de CTP include trei clădiri cu o suprafață totală de aproximativ 25.000 de metri pătrați de spații de producție și depozitare construite de Mobexpert în cadrul Parcului Industrial Mureș, din apropierea Aeroportului Internațional ”Transilvania” Târgu Mureș.

Achiziția proprietăților Mobexpert din Târgu Mureș a fost coordonată de echipa dedicată a CTP, prin Andreea Enescu, Transactions Director. Consultanța juridică a fost asigurată de casa de avocatură Constantinovici, McCann și Asociații, parte din asocierea The Law Chamber, sub coordonarea avocatului partener Theodor McCann. Tranzacția a fost intermediată de compania de consultanță imobiliara Avison Young, prin David Canta, managing director.

Despre CTP

CTP se clasează în top cinci dezvoltatori de proprietăți industriale din Europa și este cel mai mare dezvoltator de parcuri industriale și logistice din Europa Centrală și de Est, deținând peste 7,1 milioane de metri pătrați de spații logistice. Compania și-a propus ca în 2022 să își extindă portofoliul de proprietăți până la 10 milioane de metri pătrați

Citeste si:  DOLIU. S-a stins din viață un reputat medic și om de cultură mureșean

Cu întreg portofoliul certificat BREEAM, CTP tinde să atingă poziția de cel mai sustenabil dezvoltator din regiune. De la sfârșitul lunii martie 2021, CTP este listată pe EURONEXT Amsterdam.

În România, CTP deține o suprafață totală de peste 2 milioane mp de depozite de clasa A în 15 orașe: Arad, Brașov, București, Cluj-Napoca, Craiova, Deva, Oradea, Pitești, Sibiu, Timișoara, Turda, Târgu Mureș, Caransebeș, Ineu și Salonta.

(Redacția)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Jandarmul mureșean dedicat copiilor cu dizabilități

Un om cu suflet mare și o putere de neimaginat.  Traian Dumbrăvean Katai, în fiecare …