Home / Agricultura / Fermă de bovine din județul Mureș, extinsă

Fermă de bovine din județul Mureș, extinsă

Distribuie

Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenția pentru Protecția Mediului Mureș a decis, recent, că proiectul „Înființare fermă de îngrășare în comuna Saschiz, județul Mureș” propus a fi amplasat în judeţul Mureş, comuna Saschiz, satul Saschiz, DN 13 – E60, nu se supune evaluării impactului asupra mediului.

Potrivit proiectului Deciziei etapei de încadrare, document făcut public pe pagina web a Agenției pentru Protecția Mediului Mureș, investiția aparține societății Biomeat Transilvania Cooperativă Agricolă din Saschiz și prevede ”edificarea unui grajd de bovine și anexe aferente pe amplasamentul unei ferme de bovine existente, înfiinţarea unei ferme specializată de creştere şi îngrăşare a tineretului taurin destinat producţiei de carne, dotată cu echipamente corespunzătoare ”care să asigure realizarea unor performanţe de producţie competitive și eficiente.”

”Pe perioada estivală animalele vor fi la pășunat. Investiţia se va realiza pe un amplasament cu suprafaţa totală de 18.369 de metri pătrați, și se prevede realizarea următoarelor construcţii: adăpost bovine cu suprafața de 2.786,4 de metri pătrați, filtru sanitar de 82,22 de metri pătrați, platformă dejecții semisolide cu suprafața de 800 de metri pătrați, bazin dejecţii semilichide cu suprafața de 42,93 de metri cubi, platfome carosabile cu suprafața de 1.405,6 de metri pătrați, drumuri cu suprafața de 1.923 de metri pătrați, alei cu suprafața de 3.150,8 de metri pătrați”, se menționează în document.

Fermă de 250 de capete

Potrivit sursei citate, sistemul constructiv al grajdului va fi din cadre cu stâlpi metalici galvanizați și grinzi din lemn stratificat, pe fundaţii izolate din beton armat, legate între ele cu grinzi din beton armat.

”Capacitatea fermei de creştere bovine va fi de 250 de capete, formată dintr-un efectiv matcă de 86 de capete bovine de reproducție dintr-o rasă de carne, 82 de capete tineret bovin sub un an și 82 de capete bovine peste 12 luni destinate comercializării pentru carne sau pentru reproducție ca rasă de carne – juninci gestante. Ciclu anual de producție/ comercializare este constituit dintr-un efectiv de 82 de capete bovine îngrășate la o medie de 400 de kilograme/ cap valorificat la o vârstă ce nu va depăși 13-14 luni. Tăurașii pentru popularea fermei vor proveni exclusiv din fătările înregistrate în ferma proprie, tăurașii ce vor parcurge faza I – 3-6 luni, II – 6-12 luni și III – 12-13 luni de creștere. După finalizarea investiției, societatea va deține în exploatare o fermă de creștere și îngrășare tăurași cu capacitatea de 82 de tăurași/ ciclu”, se mai precizează în același document.

Business relativ nou

Conform portalului www.listafirme.ro, Biomeat Transilvania Cooperativă Agricolă Saschiz s-a înființat în luna iulie 2019, are ca obiect de activitate ”comerț cu ridicata al cărnii și produselor din carne” și a încheiat exercițiul financiar 2020 cu următoarele cifre: afaceri de 1,4 milioane de lei, profit net de 0,63 milioane de lei și 2 angajați.

Business-ul are nu mai puțin de opt investitori, patru persoane fizice și două persoane juridice, toți cu părți egale de acțiuni: Marius Iulian Băcișor, Ioan Adrian Handa, Bogdan Alexandru Chiș, Sisana Lutsch, Ioan Radu Sechel, Agnes Oachis, Limousine SRL și Silvagra SRL.

Alex TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.