Oamenii fără adăpost salvați de la îngheț Slider
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 437 Vizualizări

Oamenii fără adăpost salvați de la îngheț

Pentru a evita situațiile neplăcute cauzate de temperaturile scăzute Direcția de Asistență Socială Târgu Mureș, la fel ca în fiecare an, ia măsuri în vederea protejării persoanelor aflate în situații vulnerabile, pe perioada sezonului rece.

Astfel, Adăpostul de Noapte din cadrul Direcției de Asistență Socială Târgu Mureș situat pe strada Rozmarinului nr. 36, oferă oamenilor străzii un loc călduros pe timp de noapte, deparazitare, îmbrăcăminte, articole de igienă, consiliere medicală, consiliere socială și profesională în vederea reintegrării sociale a acestora.

„Principala problemă cu care ne confruntăm este că mulți dintre cei identificați ca oameni ai străzii refuză să vină la Adăpost, chiar și în perioadele în care se înregistrează temperaturi foarte scăzute pe timpul nopții și preferă să stea pe stradă. Nu îi putem lua cu forța, dar persoanele care vin singure la noi sau sunt aduși de poliție și SMURD, vor fi  primite în asistență. Primesc condiții de găzduire decente și sprijin pentru reintegrarea lor în societate, astfel ca la părăsirea Adăpostului să nu fie nevoiți să se întoarcă în stradă. Pentru cei care sunt apți de muncă și doresc să lucreze, cu sprijinul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Mureş ( AJOFM)  Mureș, le putem identifica și locuri de muncă. Posibilități există, au ce să facă, nu trebuie să stea pe străzi, însă este nevoie de cooperare și determinare care să vină și din partea lor. Nu avem pretenția că putem să le schimbăm viața dar sigur putem să îi ferim de suferințe inutile.” a declarat Andreia Moraru, Director Executiv Direcția de Asistență Socială Târgu Mureș.

Oamenii fără adăpost din Târgu Mureș sunt salvați de îngheț și cazați pe timp de noapte la Adăpostul de Noapte din cadrul Direcției de Asistență Socială Târgu Mureș.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 
 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE