Undă verde pentru modernizarea  Cinematografului ”Patria” și finalizarea Halei Agroindustriale din Reghin Administrație
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1623 Vizualizări

Undă verde pentru modernizarea Cinematografului ”Patria” și finalizarea Halei Agroindustriale din Reghin

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, a semnat marți, 11 ianuarie, în prezența primarului municipiului Reghin, Márk Endre, contractul de execuție cu firma câștigătoare pentru reabilitarea Cinematografului ”Patria” din Reghin.

Ag

„Clădirea Cinematografului ”Patria” va fi extinsă, modernizată și reabilitată astfel încât circuitul funcțional să asigure o mai bună utilizare a spațiului existent și recompartimentată prin refuncționalizarea și crearea unor noi spații necesare desfășurării activităților culturale, în condiții sporite de confort și siguranță în exploatare, cu asigurarea accesului persoanelor cu dizabilități”, a precizat primarul Márk Endre.

Spațiu multifuncțional

Potrivit acestuia, extinderea clădirii se va realiza în partea din spate a clădirii, pentru crearea unor spații suplimentare pentru workshopuri sau repetiții destinate pregătirii unor spectacole sau activități culturale, care necesită pregătire specifică și îndelungată și pentru amenajarea unei centralei termice la demisol.

„Etajarea se va realiza cu amenajarea unei biblioteci și sală de lectură, având o scară de acces cu ieșire direct în exteriorul clădirii, pe fațada posterioară, pentru a nu intercala funcțiunile clădirii. Se va renunța la spațiul depozit de la nivelul intermediar, deoarece are înălțimea de 1,89 metri, nu este o înălțime utilizabilă într-o clădire publică, și pentru a putea rezolva exigențele cerinței Securitate la incendiu s-a stabilit necesitatea renunțării la etajul intermediar, prin închiderea spațiului depozit. Clădirea rezultată va fi dotată cu mobilier și echipament modern, necesar desfășurării activităților cultural-artistice în spațiile rezultate, prin dotarea cu echipamentele necesare pentru proiecție de film și sonorizare pentru evenimente”, a spus primarul municipiului Reghin. Potrivit primarului Reghinului, în primul rând se dorește analiza stării de degradare și inventarierea avariilor clădirii, repararea lor.

În al doilea rând se va interveni asupra funcţiunilor arhitecturale. Nemaifiind cereri pentru un cinematograf de această capacitate, spaţiile vor fi reconsiderate propunându-se funcţiuni care sunt necesare după cum urmează: sală cu partiu flexibil – teatru/expoziţii/conferinţe, de dimensiune medie, cu 145 de locuri, sală de cinema 3D de dimensiuni mici, cu 54 de locuri, sală pentru workshop la parter, în extindere pe verticală, peste C.T. existent, anexe aferente: grupuri sanitare, oficiu, club, foayer, depozitări, vestiare, spaţii tehnice: centrală termică, intreţinere, spaţii administrative: birouri, arhivă.

Finalizarea Halei agroindustriale

Tot marți, s-a alocat suma necesară pentru finalizarea lucrărilor de la Hala Agroindustrială din Reghin, investiție la care mai sunt de făcut câteva finisări în interior.

„Exteriorul aparține de UAT Reghin, unde o parte din lucrări s-au făcut. Cum permite vremea se vor cotinua lucrările, care includ inclusiv zone verzi. În maxim două luni ar trebui să fie gata atât exteriorul cât și interiorul, astfel încât cetățenii se vor bucura de un spațiu curat, frumos, nou, în condiții civilizate”, a spus primarul Márk Endre.

Potrivit Ministerului Dezvoltării, suma alocată finalizării celor două investiți este de peste 17 milioane de lei.

„Vom reabilita cinematograful din Reghin și vom finaliza lucrările halei agroalimentare. Ministerul Dezvoltării asigură peste 17 milioane de lei pentru aceste două proiecte importante pentru comunitatea locală. Cinematograful, construit în anii ’60, va găzdui două săli de cinema după reabilitare, iar clădirea va fi extinsă pentru a cuprinde o bibliotecă și o sală de lectură, dar și o sală pentru repetiții și workshopuri. Marți, 11 ianuarie, a fost semnat contractul de execuție pentru acest proiect. Am asigurat și finanțare suplimentară pentru Hala agroalimentară, astfel că această clădire va putea fi terminată în curând și securizată din punct de vedere al incendiilor. Am înțeles că acest proiect este important pentru peste 100.000 de localnici și micii agricultori din zona limitrofă a municipiului, fiind singura astfel de investiție din Reghin”, a precizat ministrul Cseke Attila.

Alin ZAHARIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE