Anunț important pentru administratorii de condominii Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2623 Vizualizări

Anunț important pentru administratorii de condominii

Începând cu data de 1 ianuarie 2022, persoanele fizice care desfășoară activități de administrare a condominiilor sunt obligate să fie atestate în conformitate cu reglementările Legii nr. 196/ 2018 privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari și administrarea condominiilor.

Metodologia de atestare

Potrivit informațiilor furnizate de jrs. Dorin Belean, director executiv în cadrul Primăriei municipiului Târgu Mureș, autoritatea administrației publice locale a aprobat prin Hotărârea Consiliului Local Târgu Mureș nr. 326 din 28 octombrie 2021 metodologia de atestare a persoanelor fizice în vederea practicării activității de administrator de condominii la asociațiile de proprietari.

”În acest sens, reamintim persoanelor interesate, că în conformitate cu articolul 5 din Hotărârea Consiliului Local numărul 326 din 28 octombrie 2021 în vederea eliberării atestatului necesar dobândirii calității de administrator de condominii, vor depune, la registratura Municipiului Târgu Mureș, camera 13 sau prin poștă, următoarele documente: cerere-tip, curriculum vitae, copii de pe actele de stare civilă – buletin de identitate sau card de identitate, certificat de naștere și de căsătorie, copii după actele de studii, copia certificatului de calificare profesională pentru ocupația de administrator de condominii, certificatul de cazier judiciar, certificat de cazier fiscal”, a arătat jrs. Dorin Belean.

Totodată, reprezentantul Primăriei municipiului Târgu Mureș a informat că ”desfăşurarea de către persoane fizice sau juridice a activităţii de administrare a condominiilor fără îndeplinirea condiţiilor prevăzute la articolul 64 din Legea 196/2018, constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 5.000 de lei la 10.000 de lei, așa cum statuează articolul 102, alineatul 2, litera d”, din actul normativ citat.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE