INTERVIU. Proiecte importante pentru comuna Bereni Administratie
  • Alexandra Haja
  • 0 comentarii
  • 263 Vizualizări

INTERVIU. Proiecte importante pentru comuna Bereni

Primarul Comunei Bereni, Benedekfi Csaba, a oferit un interviu cotidianului Zi de Zi în care a oferit informații cu privire la proiectele depuse recent în vederea obținerii de finanțări prin intermediul Programului Național de Investiții ”Anghel Saligny”, precum și desore cuantumul cofinanțărilor asigurate de către Primărie. De asemenea, primarul Benedekfi Csaba a explicat cum a gestionat pandemia de COVID-19 la nivelul comunei Bereni, luând în considerare măsurile impuse pentru prevenirea și combaterea virusului SARS-CoV2.

Reporter: Vă rog să enumerați proiectele depuse recent în vederea obținerii de finanțări prin intermediul Programului Național de Investiții ”Anghel Saligny”.

Benedekfi Csaba: Proiectul depus recent în vederea obținerii de finanțări prin intermediul Programului Național de Investiții ”Anghel Saligny” este ”Îmbunătățirea infrastructurii rutiere prin asfaltare în comuna Bereni, județul Mureș”.

Rep.: Vă rog să prezentați valoarea proiectului, precum și cuantumul cofinanțărilor asigurate de către instituția dumneavoastră.

B.C.: Valoarea proiectului este de 24.219.396 de lei, iar cuantumul cofinanțării asigurate de instituția noastră este de 890.089 de lei.

Rep.: La aproximativ un an de la depunerea jurământului de primar, vă rog să prezentați care au fost principalele trei realizări ale instituției pe care o conduceți. Aveți și ofuri?

B.C.: Principalele realizări ale instituției noastre în ultimul an sunt: inițierea și finalizarea proiectului ”Creșterea eficienței energetice a sistemului de iluminat public în comuna Bereni, județul Mureș”, execuția proiectului în desfășurare ”Îmbunătățirea condițiilor igienico-sanitare și a procesului de învățământ în comuna Bereni, județul Mureș”, demararea proiectului ”Asigurarea infrastructurii TIC la nivelul Școlii Gimnaziale Mărculeni pentru combaterea riscului de infectare cu SARS-CoV2”, obținerea de fonduri guvernamentale pentru ”Refacerea infrastructurii rutiere prin asfaltare în comuna Bereni, județul Mureș”.

Rep.: Cum ați gestionat pandemia de COVID-19 la nivelul localității dumneavoastră? Care au fost principalele măsuri luate în acest sens?

B.C.: Principalele măsuri dispuse la nivelul instituției noastre pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei COVID-19, sunt cele prevăzute de articolul 1, articolul 2 și Anexa, Ordinul Ministerului Sănătății 2282/156/22 octombrie 2021 privind instituirea obligativității purtării măștii de protecție, efectuării triajului epidemiologic și dezinfectării mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2, de asemenea prevederile Hotărârii Guvernului 1090/6 octombrie 2021 și prevederile articolului 12, alineatul 4 și alineatul 8 ale Anexei din Hotărârea Guvernului 1130/22 octombrie 2021 pentru modificarea anexelor nr. 2 și 3 la Hotărârea Guvernului 1.090/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 10 octombrie 2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Rep.: Care a fost bugetul instituției dumneavoastră pe anul 2021 și în ce măsură acest buget a reușit să acopere necesitățile?

B.C.: Bugetul inițial al instituției noastre pe 2021 este de 7.298.000 de lei.

A consemnat Alexandra HAJA

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE