Medicamente noi decontate pentru afecțiuni din mai multe specialități Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 811 Vizualizări

Medicamente noi decontate pentru afecțiuni din mai multe specialități

Pacienții vor beneficia de noi medicamente în Lista de medicamente compensate și gratuite, potrivit unui comunicat al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. 

Astfel, de la 1 februarie 2022, pacienții vor avea acces la 12 molecule noi, dintre care șase molecule au fost introduse condiționat în listă și fac obiectul unor contracte cost-volum și cost-volum-rezultat. CNAS va derula patru contracte cost-volum pentru asigurarea accesului pacienților la moleculele aprobate condiționat ce vor fi utilizate în tratamentul afecțiunilor oncologice, neurologice, endocrine și a unor boli rare.

Tot de la 1 februarie 2022 vor demara contractele cost-volum-rezultat în cadrul cărora va fi asigurat tratamentul pentru pacienții cu hepatita C, atât cu cele două noi molecule pangenotipice aprobate, cât și cu medicamentele genotip specifice introduse anterior în Lista de medicamente compensate și gratuite.

Cele șase noi molecule introduse necondiționat în listă, la care pacienții vor avea acces începând cu data de 1 februarie, au indicații în următoarele arii terapeutice: cardiologie, reumatologie, dermatologie, boli pulmonare cronice (astm), hemofilie.     

De asemenea, începând cu data de 1 martie 2022, alte opt noi molecule vor putea fi prescrise pacienților cu afecțiuni din ariile terapeutice: oncologie – trei molecule, boli rare – două molecule, boli pulmonare cronice – o moleculă, neurologie – o moleculă, boli digestive – o moleculă.

(A.T.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE