Eveniment dedicat artistului Constantin Doljan la Universitatea de Arte Cultură
  • Malina Moraru
  • 0 comentarii
  • 213 Vizualizări

Eveniment dedicat artistului Constantin Doljan la Universitatea de Arte

Institutul de Cercetări Teatrale și Multimedia, în parteneriat cu Universitatea de Arte ( UAT)  din Târgu-Mureş invită doritorii să ia parte parte la primul eveniment din seria „Personalități ale Universității de Arte”, care surprinde și omagiază portretul omului, profesorului și artistului Constantin Doljan. Evenimentul va avea loc marți, 18 ianuarie începând cu ora 12:00, în foaierul Teatrului Studio.

„Suntem bucuroși să vă anunțăm că organizăm un alt eveniment important și onorant pentru noi, comemorarea lui Constantin Doljan, unul dintre numele de referință ale culturii române și ale teatrului românesc din a doua jumătate a secolului 20 și începutul acestui secol, o personalitate exemplară care s-a remarcat atât în activitatea artistică, pe scenă ca actor, cât și în cea de dascăl, de profesor al Universității de Arte din Târgu Mureș. A fost în același timp preocupat și de activitatea jurnalistică, a fost gazetar, a avut o scurtă perioadă cronici dramatice în presa scrisă și apoi audio la Radio Târgu Mureș și s-a manifestat în permanență în favoarea teatrului românesc și în favoarea culturii universale. Avem de-a face cu o personalitate de prim rând al vieții artistice și academice din Târgu Mureș și din România. ” a declarat rectorul Universității de Arte, Sorin Crișan.

Transmitere online pentru publicul larg

Evenimentul este deschis publicului larg, dar în contextul restricțiilor acesta va avea loc într-un format hibrid, fiind transmis live pe pagina de Facebook a Universității de Arte din Târgu Mureș. În cadrul evenimentului se va vernisa o expoziție cu documente ce țin de personalitatea lui Constantin doljan, afișe, caiete program, cronici, înregistrări audio și chiar lucruri personale ale actorului.

„Acest prim eveniment este, de efapt, deschiderea unuei serii de evenimente intitulat „Personalități ale Universității de Arte” pentru că sunt niște oameni de care nu avem voie să uităm, ei sunt niște piloni de rezistență într-o fundație de rezistență a unei construcții frumoase cum este Universitatea de Arte dar care există și datorită acestor oameni care și-au dedicat energia, cunoștințele, dăruirea, ani buni în formarea și în drumul acesta frumos pe care l-a parcurs de câțiva zeci de ani buni universitatea noastră”, a transmis Dana Lemnaru, curator al evenimentului.

Comemorarea personalităților marcante, tradiție pentru UAT

Proiectul „Personalități ale Universității de Arte” se va desfășura timp de câțiva ani, până acesta va exista ca tradiție în activitățile universității. Așa cum Sorin Crișan a menționat, „nu este vorba de un proiect care are în mod necesar un capăt”. 

„Ideea în sine a pornit de la faptul că se împlinesc 80 de ani de la nașterea dumnealui, sunt 40 de ani de când a fost titularizat la instituția noastră, și cred că într-adevăr trebuie să ștergem praful de pe anumite documente, de pe anumite personalități pentru că acestea sunt rădăcinile pe care studenții noștri nu le cunosc, nu au ocazia să le cunoască dacă noi dăm uitării personalitățile care au ridicat universitatea noastră”, a împărtășit inițiatorul proiectului, Magdalena Janosi.

 Mălina MORARU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE