Home / Sport / Victorie și în primul test mai important

Victorie și în primul test mai important

Distribuie

Echipa masculină de baschet CSM Târgu Mureş a obținut a opta victorie din tot atâtea etape disputate în Liga I. Elevii antrenorului  George Trif s-au impus în această etapă pe teren propriu cu 96-67 (31-15, 20-17, 28-25, 17-10) în fața formației Laguna Bucureşti, una dintre echipele cu evoluții bune în această ediție. Oaspeții aveau un singur eșec în cele șapte jocuri disputate și o cupau locul secund în clasament. A fost așadar prima confruntare considerată „mai tare”, astfel încât jocul a fost abordat cu maximă seriozitate. Cvintetul de start alcătuit din Goran Martinic, Sánta Szabolcs, Alin Borşa, Vlad Nistor şi Mihnea Tălmăcean a reușit o desprindere rapidă și a încheiat primul sfert cu un avantaj care a fost conservat în următoarele două sferturi, adăugând la fiecare câte alte 3 puncte la ecart.

Cu două reuște de la distanță marca Martinic și o apărare atentă s-a ajuns la jumătatea sfertului la 14-2. Diferența a continuat să crească și cele 16 puncte de la prima pauză a permis mureșenilor să acorde mai multe minute unor componenți.

Mai exacți de la distanță

La jumătatea sfertului doi avantajul a depășit 20 de puncte (43-22), la pauza mare era 51-32, iar la ultima 79-57. Cu victoria asigurată, mureșenii au evoluat în continuare dezinvolt, ratând de puțin doar atingerea barierei celor 100 de puncte. Ca un paradox, procentajele reușitelor de la distanță a fost foarte apropiat de cel al aruncărilor de la linia de libere, lucru valabil la ambele echipe. Mureșenii au avut 13 din 27 și 11 din 20, față de 8 din 26 și 11 din 19 ale bucureștenilor.

CSM se menține pe primul loc cu maximum de puncte, dar nu este singura neînvinsă. Tot cu victorii pe linie se află o altă echipă din Capitală, CSU Știința, pe care o vor întâlni în etapa viitoare, la București.

Cel mai bun marcator al echipei mureșene a fost Goran Martinic, cu 26 puncte (6×3), urmat de Vladislav Solopa (în foto), cu 21 (3×3), Vlad Nistor 15 (3×3), Alin Borşa 11, Sánta Szabolcs 9, Mihnea Tălmăcean 7, Kiss Rolánd 5 (1×3), Bölöni Tamás 2. Au mai jucat Szilveszter Botond și Andrei Mureșan.

Foto: CSM Tg Mureș


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Baschet: CSM Târgu Mureș a învins din nou Oradea

Distribuie Echipa de baschet masculin – Liga I din cadrul CSM Târgu Mureș a jucat …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.