Home / Administrație / Prima zi de colectare selectivă în Târgu Mureș

Prima zi de colectare selectivă în Târgu Mureș

Distribuie

Luni, 17 ianuarie, Primăria municipiului Târgu Mureș prin operatorul de salubrizare Sylevy Salubriserv a început proiectul de colectare selectivă a deșeurilor. Aleșii locali au anunțat că „implementarea programului la case individuale, adică la aproximativ 7 mii de gospodării, în primul trimestru a anului 2022 proiectul va fi extins, pas cu pas, prin program pilot la blocuri”.

Într-adevăr, conform programului anunțat, în zona 7 Noiembrie exista activitate de colectare selectivă în prima parte a zilei de luni, 17 ianuarie. Saci de culori diferite (verde, albastru, galben) plini cu deșeuri erau așezați la poarta caselor pentru a fi ridicați.

„Au venit și au ridicat, trebuie să mai ia deșeurile organice, și celelalte”, a declarat proprietarul unei gospodării.

În jurul orei 12.00 pe străzile Bitriței, Rozelor, Stelelor, Mihai Eminescu, Brăilei, Pavel Chinezu, Sinaia, și altele, mașina delegată pentru a colecta sacii de culoare albastră ce conțin hârtie și carton era în circuit, iar angajați ai companiei de salubrizare înlocuiau sacii cu plini cu deșeuri, cu saci goi pentru următoarea colectare.

„Am primit sacii, îi avem la bucătărie avem albastru verde și galben, dar încă nu ne-am ocupat pentru că feciorul nostru se ocupă cu asta. Nu m-am mai gândit să reciclez până acum”, a explicat un localnic. 

Reprezentanții Primăriei municipiului Târgu Mureș informează faptul că întreg procesul de implementare este unul complex, și va presupune o colaborare strânsă între cetățeni, compania de salubritate și administrația publică locală. 

„Introducerea deșeurilor colectate selectiv în circuitul de reciclare va diminua taxele la depozitare și implicit taxele de salubrizare in viitor se vor diminua. Diferența poate ajunge până la 175 de lei/tonă”, a transmis Serviciul Relații Interne și Internaționale al Primăriei.

Mălina MORARU


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.