Tinerii mureșeni, eligibili pentru finanțare din Fondul pentru o Tranziție Justă Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 494 Vizualizări

Tinerii mureșeni, eligibili pentru finanțare din Fondul pentru o Tranziție Justă

Mihaela Natea, consilier județean din partea Partidului Mișcarea Populară (PMP), a anunțat luni, 17 ianuarie, că tinerii din județul Mureș care au vârsta cuprinsă între 15 și 24 de ani sunt eligibili pentru a beneficia de fondurile UE pentru tineri, destinate soluțiilor pentru o tranziție justă.

”Anul trecut atrăgeam atenția că județul Mureș este inclus în lista județelor poluate care pot benefica de finanțările cuprinse în Fondul pentru o Tranziție Justă. Sub auspiciile Anului european al tineretului (2022) și din dorința de a implica tineretul în deciziile privind politica de coeziune și politica verde a UE, s-a deschis lina de finanțare: cerere de propuneri privind promovarea participării tinerilor la tranziția justă – EUTEENS4GREEN. Termenul de depunere este 31 ianuarie 2022. Bugetul total alocat cofinanțării proiectelor în cadrul prezentei cereri de propuneri este estimat la un milion de euro. Solicitanți eligibili: organizații non-profit, private sau publice, autorități publice naționale, regionale, locale, organizații internaționale, universități, instituții de învățământ, centre de cercetare. Obiectiv: beneficiarul va oferi sprijin tinerilor cu vârste cuprinse între 15 și 24 de ani denumiți în continuare „tineri” care sunt rezidenți în una sau mai multe regiuni vizate de Planurile Teritoriale pentru o Tranziție Justă”, a precizat, prin intermediul unei postări pe pagina sa de Facebook, Mihaela Natea.

Potrivit reprezentantei PMP în Consiliul Județean Mureș informații suplimentare pot fi găsite pe pagina web www.ec.europa.ro, iar durata maximă a proiectului este de 24 de luni.

”Anul trecut, atrăgeam atenția asupra includerii județului Mureș în rândul celor patru județe care produc cumulat 35% din emisiile de gaze cu efect de seră din România, emisii care provin din industria minieră și din industria prelucrătoare – produse chimice, ciment, de prelucrare a metalului, îngrășăminte etc. și a celor patru județe unde lucrează un număr semnificativ de angajați în industriile menționate mai sus. Din aceste considerente județul Mureș beneficiază de sursele de finanțare oferite prin Mecanismul pentru o Tranziție Justă care include, ca un prim pilon, Fondul pentru o Tranziție Justă”, a mai menționat Mihaela Natea.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE