Home / Administratie / Strategie pentru Sighișoara viitorului

Strategie pentru Sighișoara viitorului

Aleșii locali ai municipiului Sighișoara au aprobat, în ultima ședință de lucru a anului 2021, Strategia de Dezvoltare Locală 2021-2027 realizată în cadrul proiectului ”Simplificare administrativă extinsă și planificare strategică integrată pentru cetățenii municipiului Sighișoara.”

Cu gândul la proiecte

Potrivit primarului municipiului Sighișoara, Ioan-Iulian Sîrbu, perioada de programare a Uniunii Europene 2021-2027 va oferi posibilitatea accesării de noi fonduri nerambursabile pentru diferite proiecte de dezvoltare, cu condiția ca aceste proiecte să fie cuprinse într-o strategie de dezvoltare a municipiului Sighișoara.

”Dezvoltarea economică și socială a oricărei localități sau zone este puternic legată de existența unei strategii de dezvoltare, care să analizeze situația existentă, dar și să prevadă direcțiile de dezvoltare și să prioritizeze proiectele”, a arătat Ioan-Iulian Sîrbu.

Strategia de Dezvoltare Locală 2021-2027 are peste 600 de pagini și a fost realizată de către SC Civitta Strategy & Consulting SA.

”Documentele au fost elaborate în urma analizării situației existente, a datelor statistice colectate, dar și a consultărilor organizate cu actorii locali importanți din domeniile specializări economice în Sighișoara viitorului, creșterea atractivității municipiului Sighișoara pentru redresare demografică, calitatea locuirii și dezvoltare urbană în municipiul Sighișoara, cultura, turismul, patrimoniul și petrecerea timpului liber în municipiul Sighișoara”, a menționat primarul municipiului Sighișoara.

(Redacția)

Citeste si:  Pas înainte pentru centura ocolitoare a Reghinului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Bilanțul financiar al Aeroportului ”Transilvania” pe anul 2021

Consilierii județeni au aprobat joi, 26 mai, cu prilejul unei ședințe ordinare de lucru, situațiile …