Home / Administratie / Taxe de salubrizare diminuate? Anunțul făcut de Soós Zoltán

Taxe de salubrizare diminuate? Anunțul făcut de Soós Zoltán

Primarul municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán, anticipează o diminuare a taxelor de salubrizare ”în viitor”, ca urmare a demarării, începând din 17 ianuarie 2021, a colectării selective a deșeurilor reciclabile.

”Pentru început, colectarea selectivă va fi implementată în zonele cu locuințe individuale (zona de case), deci pentru aproximativ 7.000 de gospodării din Târgu Mureș. Întreg procesul de implementare va fi unul complex, și presupune o colaborare strânsă între cetățeni, compania de salubritate și administrația publică locală. Introducerea deșeurilor colectate selectiv în circuitul de reciclare va scădea taxele aferente depozitării ducând implicit la o diminuare a taxelor de salubrizare în viitor. Diferența va putea ajunge până la 175 de de lei/tonă. Deșeurile reciclabile vor fi colectate pe patru categorii, în saci de culori diferite: galben – plastic/ metal; albastru – hârtie/ carton; verde – sticlă. Deșeurile biodegradabile pot fi puse în saci de altă culoare. Operatorul asigură saci colorați pentru colectarea deșeurilor reciclabile”, a precizat primarul municipiului Târgu Mureș.

(Redacția)

Citeste si:  Rata inflației majorează impozitele la Luduș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

„Ziua Porților Deschise” la Papiu. „Cei de la Papiu stau tot timpul în față!”

„Ziua Porților Deschise” la Colegiului Național „Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu Mureș a îngăduit joi, …