Destinația lemnelor din bradul de Crăciun anunțată de primarul Soós Administrație
  • Malina Moraru
  • 0 comentarii
  • 1594 Vizualizări

Destinația lemnelor din bradul de Crăciun anunțată de primarul Soós

Primarul municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán, a oferit miercuri, 19 ianuarie, cu prilejul unei conferințe de presă, detalii despre distribuirea lemnului ce a format construcția bradului de Crăciun caritabil din zona Ceasului cu Flori din centrul orașului, proiect inițiat de Rotaract Club Téka.

„Se demontează structura de lemn a bradului care a fost inițiat de Rotaract și scopul acestui brad era să adune donații pentru persoanele nevoiașe. Lemnul va împărțit pentru familii nevoiașe pe baza solicitărilor care sunt depuse la Primăria Târgu Mureș. Încă nu au fost distribuite dar urmează după ce obținem toate avizele și de la Direcția Silvică pentru că tot ce înseamnă material lemnos, inclusiv frunzele, trebuie să aibă avizele necesare, altfel suntem pasibili pentru amendă și trebuie să respectăm fiecare pas în ceea ce primește folosirea materialului lemnos”, a afirmat edilul șef al orașului Târgu Mureș.

În momentul de față, lemnul este depozitat în Serele care aparțin Primăriei acolo unde mai așteaptă alți 200 de metri cubi de lemn pentru a fi distribuit familiilor care au nevoie de ajutor pentru a-și încălzi locuințele în sezonul rece.

„10 metri cubi de lemne conținea bradul și asta se adaugă la cei 200 de metri cubi. Peste o sută de familii o să beneficieze de lemn și normal în funcție de cerințe, mai putem solicita din partea Romsilva din pădurile orașului, materialul lemnos care oricum trebuie exploatat ca să nu se deterioreze pădurea fiind vorba de material lemnos care e bolnav, deteriorat, uscat, el trebuie curățat ca să nu deterioreze pădurea sănătoasă. Acest material este anual curățat, exploatat și distribuit către familiile nevoiașe”, a mai explicat Soós Zoltán.

Mălina MORARU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE