Home / Social / Înscrie-te. Concurs de creație, prima ediție

Înscrie-te. Concurs de creație, prima ediție

Distribuie

Mai ai 6 zile să te înscrii la concurs.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Alba Iuliei, prin Departamentul de tineret și Biroului de cateheză – Structura de tineret pentru județul Mureș, în parteneriat cu Asociația Iuvenis Alba Iulia, organizează Concursul județean de creație Credința văzută prin ochii lui Mihai Eminescu.

𝐃𝐞𝐬𝐩𝐫𝐞 𝐜𝐨𝐧𝐜𝐮𝐫𝐬

Concursul, aflat la prima ediție, își propune marcarea Zilei Culturii Naționale 15 Ianuarie 2022 , cu scopul de a promova în rândul elevilor și tinerilor cultura românească, valorile umane, materiale și imateriale, deopotrivă, și elementele care alcătuiesc patrimoniul cultural național, cu accent pe conștientizarea importanței pe care o prezintă opera celui mai mare poet român al tuturor timpurilor, Mihai Eminescu pentru spațiul cultural național și mondial. Pr. Silviu Jimborean, Inspector de tineret în județul Mureș și prof. Carmen Nicoară, director Școala Gimnazială Petelea.

 C𝐨𝐧𝐝𝐢𝐭̦𝐢𝐢 𝐝𝐞 𝐩𝐚𝐫𝐭𝐢𝐜𝐢𝐩𝐚𝐫𝐞

Concursul se adresează preșcolarilor și școlarilor de la ciclurile de învățământ primar, gimnazial și liceal, care provin de la unitățile școlare de pe raza județului Mureș. Participanții, sub coordonarea unui cadru didactic sau a preotului paroh, vor realiza lucrări care să se încadreze în secțiunile Concursului.

Lucrările realizate vor fi transmise (în format 𝐩𝐝𝐟, 𝐣𝐩𝐞𝐠, 𝐚𝐮𝐝𝐢𝐨-𝐯𝐢𝐝𝐞𝐨, după caz) până în data de 25 ianuarie la următoarele adrese de e-mail:  𝐬𝐢𝐥𝐯𝐢𝐮𝐣𝐢𝐦𝐛𝐨𝐫𝐞𝐚𝐧@𝐠𝐦𝐚𝐢𝐥.𝐜𝐨𝐦 și/ sau 𝐜𝐚𝐫𝐦𝐞𝐧𝐧𝐢𝐜𝐨𝐚𝐫𝐚𝟎𝟐𝟗@𝐠𝐦𝐚𝐢𝐥.𝐜𝐨𝐦,  inserând la subiect 𝐂𝐨𝐧𝐜𝐮𝐫𝐬 𝐙𝐍𝐌𝐄 𝟐𝟎𝟐𝟐, iar în caseta de text se vor trece numele și prenumele participantului, școala și clasa, numele cadrului didactic coordonator, parohia de proveniență și numele preotului paroh (dacă este cazul), secțiunea din cadrul concursului și titlul lucrării.

𝐒𝐞𝐜𝐭̦𝐢𝐮𝐧𝐢 𝐜𝐨𝐧𝐜𝐮𝐫𝐬

Eseu:  participanții vor redacta un eseu, la alegere, care vor aborda teme ce vizează opera favorită din scrierile lui Mihai Eminescu, importanța marelui poet național pentru spațiul cultural românesc, Eminescu și rugăciunea/ biserica, credința văzută prin ochii lui Mihai Eminescu, etc.

Interpretare: participanții vor realiza un material audio-video (max. 5 minute) în care recită sau interpretează o poezie/ fragment dintr-o poezie din opera lui Eminescu sau dedicată lui Eminescu. Notă: materialul poate avea, fără a fi obligatoriu, fundal sonor, colaj de imagini reprezentative, etc., cu condiția ca acestea să nu afecteze claritatea interpretării.

Artă fotografică: participanții vor realiza un colaj de fotografii din viața și opera lui M. Eminescu, „colțul meu de cultură” – fotografii cu biblioteca personală/ locul de învățare, etc.

Desen: participanții vor desena scene reprezentative din viața și/ sau opera lui M. Eminescu, etc.

Evaluarea lucrărilor înscrise în cadrul concursului se va realiza de către două comisii de specialitate, pe următoarele categorii: creație literară-eseu și cultural artistică. Fiecare comisie de evaluare, va stabili un punctaj de evaluare, operaționalizat pe următoarele categorii: nivelul de învățământ preșcolar, nivelul de învățământ primar, nivelul de învățământ gimnazial, nivelul de învățământ liceal.

Fiecărui participant i se va comunica rezultatul la adresa de e-mail de pe care s-a înscris în concurs. De asemenea, rezultatele vor fi publicate pe această pagină. Cele mai bune lucrări vore fi recompensate cu premii surpriză, toți participanții vor primi diplome de participare. Festivitatea de premiere va avea loc dumincă 30 ianuarie, ora 16,00, în Biserica Adormirea Maicii Domnului din cartierul Unirii, Târgu Mureș.

 

De asemenea, verificati

Logo-ul stațiunii Mamaia, reinventat de mureșeanul Andrei Pașa. Vezi cum arată

Distribuie Organizația de Management al Destinației (OMD) Mamaia (Constanța) a organizat un concurs pentru a alege …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.