Home / Administratie / Investiții de 9,2 milioane de lei, preconizate în Ungheni

Investiții de 9,2 milioane de lei, preconizate în Ungheni

Conducerea Primăriei orașului Ungheni a publicat, pe pagina web a instituției, www.primariaungheni.ro, în dezbatere publică, ”Proiectul de hotărâre privind aprobarea bugetului local al orașului Ungheni pe anul 2022”, document care va fi ulterior analizat în plenul Consiliului Local Ungheni.

Principalele repere ale bugetului

Potrivit documentului, propunerea de buget pentru orașul Ungheni pe anul 2022 este de 23,7 milioane de lei la categoria ”Venituri” și de 26,7 milioane de lei la categoria ”Cheltuieli”. De asemenea, pentru secțiunea de ”Funcționare” este propusă suma de 17.512.000 de lei (atât la venituri cât și la cheltuieli), iar pentru secțiunea de ”Dezvoltare” suma de 6.115.000 de lei la partea de venituri și suma de 9.208.000 de lei la partea de cheltuieli.

De asemenea, proiectul de buget mai prevede finanțarea deficitului secțiunii de dezvoltare în sumă de 3.093.000 de lei din excedentul anilor precedenți, precum și constituirea unui fond de rezervă bugetară la dispoziția autorităților locale, în cuantum de 100.000 de lei.

”Pornind de la sumele alocate și veniturile preconizate a se realiza, apreciem că repartizarea bugetului s-a făcut ținând cont de principiile realității și echilibrului bugetar, astfel încât activitatea Primăriei și a instituțiilor subordonate Consiliului Local să se desfășoare în condiții normale”, a precizat Victor Prodan, primarul orașului Ungheni.

Proiect de 3,4 milioane de lei

În ceea ce privește investițiile preconizate a se desfășura în acest an, la loc de cinste se află proiectul ”Canalizarea menajeră a orașului Ungheni și a localităților aparținătoare Cerghid, Cerghizel, Vidrasău, Recea și Morești”, obiectiv de investiții care va beneficia de o finanțare în cuantum de 3.422.000 de lei prin intermediul Programului Național de Dezvoltare Locală.

Citeste si:  Reabilitarea Palatului Culturii continuă

”Cheltuielile bugetului local pe anul 2022 în sumă de 26.793.000 de lei sunt fundamentate, dimensionate și repartizate pe destinații, respectiv pe acțiuni, activități, programe, proiecte, obiective, se efectuează în concordanță cu atribuțiile care-i revin autorității publice locale, cu prioritățile stabilite de acestea învederea funcționării și în interesul colectivităților locale”, a mai arătat primarul orașului Ungheni, în proiectul bugetului pe anul 2022.

Alex TOTH

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

„Ziua Porților Deschise” la Papiu. „Cei de la Papiu stau tot timpul în față!”

„Ziua Porților Deschise” la Colegiului Național „Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu Mureș a îngăduit joi, …