VIDEO: Grevă de avertisment în învățământ Invatamant
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 485 Vizualizări

VIDEO: Grevă de avertisment în învățământ

Profesorii vor înceta lucrul timp de 2 ore, între orele 11-13, miercuri, 19 ianuarie, dar vor supraveghea elevii, potrivit informațiilor date de Rezi Maria, președintele Sindicatului din Învățământ ,,Spiru Haret” Mureș.

Protestul este provocat de refuzul guvernanților de a purta negocieri cu reprezentanții federaţiilor sindicale din educaţie și de a adopta măsuri concrete pentru mai multe puncte pe care le-au solicitat în ultima lună.

Motivele protestului

1. Acordarea, încă de la începutul anului 2022, a salariilor de bază prevăzute de anexele la Legea-cadru nr. 153/2017 pentru personalul din învățământ (cadre didactice, personal didactic auxiliar și nedidactic), încă de la începutul anului 2022.

2. Alocarea procentului de 6% din P.I.B. pentru finanțarea educației;

3. Adoptarea unei măsuri legislative de natură reparatorie, prin care întregul personal didactic să beneficieze de calculul și plata corecte ale drepturilor salariale cuvenite conform tranșelor de vechime în învățământ (de la data de 01.09.2017), respectiv ale drepturilor reglementate ca majorări/creșteri salariale (începând cu 01.01.2019), potrivit Legii-cadru nr. 153/2017;

4. Acordarea sporurilor pentru condițiile de muncă prevăzute de Regulamentele emise în baza Legii-cadru nr. 153/2017;

5. Plata orelor suplimentare pentru munca prestată de personalul didactic auxiliar și nedidactic peste timpul normal de muncă;

6. Suplimentarea numărului de posturi didactice auxiliare și nedidactice necesare pentru ca unitățile de învățământ să își desfășoare activitatea în condiții cât mai bune.”

Mesaj pentru Ziua Adevărului

„Astăzi este o zi importantă pentru noi. Ziua adevărului! Ziua în care vom afla ce valoare are semnătura pusă pe un referendum și cât de reale sunt nemulțumirile noastre. Este totodată o zi a curajului și a solidarității. Putem arăta că avem și noi aceste calități pe care le cerem copiilor și elevilor noștri. Poate că unii nu vor participa la grevă, poate pentru alții va fi un prilej de a râde pe seama celor care își asumă această acțiune, mergând pe principiul că, dacă se câștigă ceva vor primi toți iar, dacă nu se câștigă, au avut dreptate să nu participe. Este posibil să reușim în demersul nostru sau nu. Este însă o certitudine că dacă am fi solidari, dacă am fi mai puțin predispuși să facem bășcălie pe seama celor care încearcă să schimbe lucrurile în bine, am avea mai multe șanse. Unii blamează sindicatul și liderii pentru că este cel mai ușor să lovești în colegii tăi care te reprezintă și îți apără interesele decât în decidenții care sunt cauza nemulțumirilor noastre. Astăzi, vreau însă să vă auziți voi. Voi care aveți curajul să vă ridicați împotriva celor care, prin deciziile luate, ne desconsideră ca și categorie socio-profesională. Vreau ca vocea voastră să se audă mai presus de râsetele unora și de acuzațiile altora. Avem șansa să arătăm că nemulțumirile nu sunt doar ale liderilor, ci ale noastre și că, într-adevăr, suntem un adevărat model pentru societate. Astăzi, fiecare dintre noi poate și trebuie să fie un lider care poate uni elevi, părinți și nu numai. Astăzi este ziua noastră, ziua în care arătăm că sindicatul suntem noi TOȚI! Uniți suntem puternici!„a transmis președintele Federației Sindicatelor din Educație  (FSE ) Marius Ovidiu Nistor.

Activitate supravegheată

Rezi Maria, președintele Sindicatului din Învățământ ,,Spiru Haret” Mures a menționat că aceste protest este un semnal pentru tot ceea ce s-a vrut și pentru tot ceea ce se dorește în sistemul de învățământ. “Greva de avertisment de astăzi este reprezentată de 3300 de colegi care au participat la Referendum și au răspuns prezent, iar astăzi ei sunt între orele 11.00-13.00 în clase, dar fără activitate. Suntem foarte atenți ca să nu se întâmple nimic, dorim să participăm cu toții și într-adevăr să demonstrăm că Uniți suntem puternici,” a menționat Rezi Maria.

Sindicaliștii nu vor ceda până nu își vor obține drepturile, respectiv veniturile cadrelor didactice, condițiile de muncă și finanțarea sistemului de educație.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE