Home / Cultură / Atelier de corespondență la Muzeul Județean Mureș

Atelier de corespondență la Muzeul Județean Mureș

Secția de Etnografie și Artă Populară a Muzeului Județean Mureș va fi gazda unui atelier interesant despre paralela între tipul de corespondență prin scrisori și cea contemporană realizată prin intermediul telefoanelor mobile. Evenimentul va avea loc vineri, 21 ianuarie începând cu ora 12:00,  în Palatul Toldalagi, Secția de Etnografie și Artă Populară situat în  Piața Trandafirilor, numărul 11.

Atelierul va fi coordonat de Livia Marc, muzeograf la Secția de Etnografie și Artă Populară a muzeului.

„Atelierul de corespondenţă ”De la epistolele din trecut, la SMS -ul de astăzi” provoacă participanții la lectura scrisorilor din vremea războiului, familiarizarea lor cu stilul, formulările și conținutul acestora, apoi îi va determina să participe ei înșiși la redactare unor conținuturi imaginare legate de atmosfera războiului, transpunerea în situația înrolaților și corespondența acestora cu familia” specifică organizatorii evenimentului.

De asemenea, participanții vor fi provocaţi în a redacta aceste scrisori prin mesaje virtuale, cu ajutorul telefoanelor mobile.

Mălina MORARU

Citeste si:  Lansare de carte  la Liceul Tehnologic ”Gheorghe Șincai”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Ediția a III-a a Festivalului Folk Forum vine cu surprize plăcute

Conducerea Ansamblului Artistic Profesionist „Mureșul împreună cu partenerii organizatori, au desfășurat în conferință de presă …