Home / Altele / Cine deține mărcile de frigidere și în ce țări se produc frigidere de mărci celebre

Cine deține mărcile de frigidere și în ce țări se produc frigidere de mărci celebre

Distribuie

Ca și în alte domenii ale electrocasnicelor, piața frigiderelor nu a scăpat de schimbări. Cele mai de succes companii achiziționează altele mai mici. Așa că atunci când cumperi un frigider al unui brand vechi și cunoscut, poate că nici măcar nu știi că fabricile și-au schimbat proprietarii cu mult timp în urmă, iar marca în sine este folosită de o companie total diferită.

Cine produce acum un frigider Beko, General Electric sau Ariston. Află din rândurile de mai jos.

Din 2020, situația producătorilor de frigidere din lume este următoarea.

Mărci de frigidere în funcție de țară

Această listă reunește mărcile de frigidere care sunt deținute de companiile situate într-o anumită țară. Să luăm exemplu mărcii americane General Electric și al companiei chineze Hier. Deși asamblarea frigiderelor General Electric se face în Statele Unite, iar marca aparține companiei americane General Electric, toate componentele pentru asamblarea frigiderelor sunt chinezești de la compania Hier. Prin urmare, acestea sunt încă frigidere chinezești.

Mărci chinezești de frigidere

Producători chinezi de frigidere: Avanti, AVEX, Fridgemaster, General Electric, Ginzzu, Graude, Haier, Fisher & Paykel, Hiberg, Hisense, Ronshen, Combine, Kelon, Hotpoint, Jackys, MAUNFELD, Midea, Toshiba, Hiaomi, Tesler, Statesman SWAN, Danby.

Mărci coreene de frigidere

Producători coreeni de frigidere: frigider LG, Samsung, Daewoo

Mărci germane de frigidere

Producători germani de frigidere: Bosch, AEG, Bauknecht, Gaggenau, Liebherr, Miele, Neff, Siemens, Teka

Mărci americane de frigidere

Producători de frigidere din SUA: Amana, Frigidaire, Whirlpool, KitchenAid, Jenn-Air, Amana, Gladiator GarageWorks, Inglis, Estate, Brastemp, Bauknecht, Ignis, Indesit

Mărci britanice de frigidere

Mărci de frigidere din Marea Britani:  Cookology, CDA Products

Mărci turcești de frigidere

Producători turci de frigidere: frigider Beko, Blomberg, Jackys, Grundig, Leisure, Schaub Lorenz, Sinbo, Westel, Westfrost

Mărci italiene de frigidere

Producători italieni de frigidere: Candy, Ariston, Hoover, Hotpoint-Ariston, Indesit, Scholtès, Stinol, Termogamma, Lofra, Bertazzoni

Mărci rusești de frigidere

Producători ruși de frigidere: Zigmund & Shtain, Tesler, Stinol, Snaige, Shivaki, AVEX

Mărci japoneze de frigidere

Producători japonezi de frigidere: Sharp, Mitsubishi

Mărci suedeze de frigidere

Producătorii suedezi de frigidere: Electrolux, precum și alte mărci deținute de Elextrolux, AEG, Atlas, Corberó, Elektro Helios, Faure, Lehel, Marynen / Marijnen, Nether, Parkinson Cowanlands, Progress, REX-Electrolux, Rosenlew, Samus, Voss, Zanussi, Zoppas.

Mărci de frigidere, scurtă prezentare

AEG – companie germană deținută de Electrolux, produce frigidere în Europa de Est.

Ariston – marca aparține Indesit – o companie italiană. La rândul lor, 65% din acțiunile Indesit sunt deținute de Whirlpool. Frigiderele sunt produse în fabrici din Italia, Marea Britanie, Rusia, Polonia și Turcia.

Frigider Beko – firmă turcească, produce electrocasnice, producția de frigider Beko este situată în Turcia.

Bosch – compania germană produce diverse aparate electrocasnice, inclusiv frigidere de uz casnic. Compania nu produce un număr mare de modele, în comparație cu alți producători. Dar calitatea frigiderelor este destul de ridicată. Introduce constant noi evoluții. Uzinele de frigidere sunt situate în Germania, Polonia, Rusia, Spania, India, Peru, China și Statele Unite.

Electrolux – este o companie suedeză care, de la începutul anilor 1960, se extinde activ pe piețele mai multor continente, absorbind activ alte companii. Electrolux deține multe mărci de electrocasnice. Fabricile sunt situate atât în ​​Europa, cât și în China, America Latină și Asia. În Europa are mai multe mărci comerciale.

Frigidaire – companie americană care produce frigidere, este o subsidiară a Electrolux. Fabricile sunt situate în Statele Unite, precum și în alte țări.

Gorenje – companie din Slovenia angajată în producția de aparate electrocasnice, 13% din companie fiind deținută de Panasonic. Principala piață pentru frigidere este Europa. Instalațiile frigorifice sunt situate în Slovenia și Serbia. Frigiderele sunt fabricate în Serbia. Gorenje deține și mărcile Mora, Atag, Pelgrim, Etna, Körting și Sidex.

Haier – compania chineză produce frigidere sub propria marcă și pentru General Electric, Fisher & Paykel. Fabricile sunt situate în întreaga lume, pentru piața nord-americană frigiderele sunt fabricate în SUA atât în ​​propria fabrică, cât și la GE. În plus, fabricile produc aparate electrocasnice în China, Pakistan, India, Iordania, Tunisia, Nigeria, Egipt, Algeria și Africa de Sud.

Indesit – companie italiană, iar 65% din acțiunile companiei aparțin Whirlpool. Frigiderele sunt produse în fabrici din Italia, Marea Britanie, Rusia, Polonia și Turcia. Indesit deține și marca Hotpoint-Ariston, Scholtès, Stinol, Termogamma, Ariston.

LG – Compania coreeană produce frigidere și vinde în toată lumea, introducând noi tehnologii în frigidere. De menționat că, în ultimii ani, compania a mizat pe utilizarea compresoarelor liniare cu invertor în frigidere, deși avantajele acestora sunt controversate. Fabricile pentru producția de frigidere sunt situate în Coreea, China, Rusia, India.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Electrica Furnizare menține programul de lucru extins în punctele de prezență ale companiei

Distribuie Din grijă pentru clienții săi, Electrica Furnizare menține programul de lucru extins în punctele …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.