Curs gratuit de resuscitare și defribilare  în Reghin Slider
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 450 Vizualizări

Curs gratuit de resuscitare și defribilare în Reghin

Cursul de Resuscitare și defribilare în caz de stop cardio-respirator și Salvare în caz de înec susținut de Asociația pentru Educație și Caritate Părinți Salvatori (Miami, Florida, Statele Unite ale Americii) ajunge pentru prima dată în Reghin. Evenimenttul va avea loc în data de 8 Februarie, în intervalul orar 17:00 la 21:00, locația va fi comunicată în timp util persoanelor înscrise.

Cursul este destinat tuturor persoanelor adulte, nu doar părinților.

Există oricând riscul ca un copil să se înece cu lapte de la sân, apă sau ceai, cu salivă sau vomă, cu orice obiect mic pe care îl bagă în gură, cu mâncare. Adulții sunt expuși și ei unui astfel de risc, în plus stopul cardio-respirator poate interveni (în special la adulți) ca urmare a unor afecțiuni cardiace – de cele mai multe ori fără antecedente medicale cunoscute!

Cursul este susținut de Vasile Vlașin, fondator al Asociației Părinți Salvatori, membru și instructor acreditat al Consiliului European de Resuscitare și este structurat în trei module:

  • modul #teoretic – Suport Vital de Bază (ediția 2021, Consiliul European de Resuscitare)
  • modul #emoțional – gestionarea reacțiilor psiho-emoționale, având în vedere că cel mai important moment al unei intervenții este depășirea șocului emoțional
  • modul #practic – se exersează cu 11 manechine diferite (adulți, copii, sugari), veste de exercițiu, defibrilator automat, simulator de victimă etc.

În valoare de 350 RON/persoană, cursul este oferit fără taxă, în memoria lui #Lucaiubit. Participanții au posibilitatea să facă o donație, pentru a susține costurile organizării cursului.  Donația se poate face direct la curs sau online la

 www.parintisalvatori.ro/doneaza/

Înscrierile se fac online, la linkul de mai jos, locurile sunt limitate.

https://parintisalvatori.ro/cursul-parintisalvatori/reghin/

Mai multe detalii despre cursul Părinți Salvatori, aici:

https://parintisalvatori.ro/cursul-parinti-salvatori/

Ce înseamnă Părinți Salvatori?

Pe 23 Septembrie 2015, în casa familiei Vlașin a avut loc o tragedie: băiețelul familiei, în vârstă de 2 ani și jumătate, s-a înecat cu mâncare. Ajunși la spital, eliberarea căilor respiratorii a fost imposibilă, din cauza lipsei unui echipament medical special, numit video-bronhoscop.

După 49 de zile de comă, pe 11 Noiembrie 2015, inimioara îngerașului Luca a încetat să mai bată.

Tatăl lui Luca a cerut familiei și prietenilor care au participat la înmormântare să nu aducă flori sau coroane, ci să doneze contravaloarea acestora în contul unei Fundații, în vederea strângerii banilor necesari achiziționării și dotării Spitalului Județean din Baia Mare cu echipamentul care a lipsit atunci când Luca a avut nevoie de el.

După doar 3 luni, acest vis a devenit realitate, astfel că pe data de 23 Februarie 2016, familia Vlașin a donat spitalului un echipament complex, pentru a cărui achiziționare s-au plătit în jur de 50.000 de EURO.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE