Home / Administratie / Calendarul înnoirii flotei de autobuze din Târgu Mureș

Calendarul înnoirii flotei de autobuze din Târgu Mureș

Distribuie

Aleșii locali ai municipiului Târgu Mureș au aprobat joi, 20 ianuarie, cu prilejul unei ședințe extraordinare de lucru convocată ”de îndată”, darea în concesiune către operatorul delegat SC Transport Local SA a unui număr de 20 de autobuze Diesel aflate în domeniul privat al Municipiului Târgu Mureș.

Primele 20 de autobuze noi, pe traseu în câteva zile

Cele 20 de autobuze Diesel din categoria Euro 6 au fost furnizate de către SC BMC Truck & Bus SA, fiind recepționate de conducerea Primăriei municipiului Târgu Mureș în data de 29 decembrie 2021.

Fiecare autobuz poate transporta 108 pasageri dintre care 27 de pasageri pe scaune și 81 în picioare. 

”După adoptarea hotărârii de îndată a Consiliului Local, autobuzele vor putea porni în oraș începând de săptămâna viitoare. Aceasta era ultima etapă, adică predarea autobuzelor către Transport Local. Autobuzele au numere de înmatriculare și documentele necesare și avizele. Le vom vedea așadar în traficul mureșean”, a declarat vineri, 21 ianuarie, pentru cotidianul Zi de Zi, Soós Zoltán, primarul municipiului Târgu Mureș.

Primăvara se numără… alte autobuze BMC și Solaris

Edilul șef al ”Orașului Trandafirilor” a mai precizat că celelalte 21 de autobuze Diesel din lotul BMC Truck & Bus vor fi aduse la Târgu Mureș ”până la sfârșitul lunii mai”, iar ”de la sfârșitul lunii aprilie, pe baza contractului semnat cu Solaris, ar trebui să sosească și primele autobuze electrice.”

E-ticketing, GPS și ecrane în stații

Referindus-se la modernizarea per ansamblu a transportului public din Târgu Mureș, Soós Zoltán a menționat că în acest sens există ”mai multe proiecte europene care anul acesta își vor face efectul, printre care introducerea E-ticketing-ului, urmărirea autobuzelor prin GPS, posibilitatea de a vedea și pe telefoanele mobile unde se află ele în trafic, precum și amplasarea unor ecrane în stațiile mai importante pe care să va putea urmări în timp real unde se află autobuzele.”

”S-a făcut inscripționarea stațiilor de autobuze, astfel încât cetățenii să știe ce linii sunt pe ruta respectivă și când trebuie să vină autobuzele. Schimbarea majoră poate să se efectueze doar după ce se contruiește drumul ocolitor și poduri noi peste Mureș având în vedere traficul aglomerat. Chiar dacă sunt implementate măsurile noi de urmărire pe GPS autobuzele tot sunt prinse în traficul mare”, a conchis Soós Zoltán.

Alex TOTH

 

De asemenea, verificati

Tania Șchiopu, la cea mai bună prestaţie din sezon

Distribuie Tania Șchiopu, tânăra baschetbalistă de doar 16 ani, din cadrul CSM Târgu Mureș, a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.