Finala Bătăliei Cărților și-a strigat câștigătorii Cultură
  • Malina Moraru
  • 0 comentarii
  • 357 Vizualizări

Finala Bătăliei Cărților și-a strigat câștigătorii

În săptămâna de sărbătoare a Zilelor Culturii Române și Maghiare, 15-22 ianuarie, a avut loc Marea dezbatere ”Convinge-mă să citesc”, eveniment inițiat și organizat de echipa Bibliotecii Județene Mureș. 

La ediția a opta, pentru al doilea an consecutiv ”Marea dezbatere” s-a susținut online, concurenții trebuind să se adapteze acestui format, realizând filmulețe în care au făcut scurte rezumate argumentative alături de fișe de lectură pentru cărțile care i-au marcat cel mai mult, din lista de zece titluri oferite de organizatori.

„Cea de-a opta ediție a concursului ”Bătălia Cărților” s-a desfășurat, din nou, puțin atipic, și anume finala, Marea Dezbatere ”Convinge-mă să citesc” a devenit o provocare online, căreia toți participanții i-au făcut față în moduri unice, deosebite și originale! Portofoliile realizate de concurenți în urma lecturării celor zece titluri de la fiecare categorie, au culminat cu materiale video minunate, realizate de oameni, și copii, care într-adevăr au ceva de spus. Implicarea, inteligența și puterea de persuasiune nu au fost greu de remarcat! Vă invităm să le urmăriți, să le distribuiți și să învățați de la toți acești tineri, deoarece toți sunt câștigători! Și spun asta fără a se înțelege că este un clișeu! În fiecare an, concurenții de la ”Bătălia Cărților” ne dovedesc, încă o dată, că tinerii citesc și își susțin ideile prin abordări creative. Insist să vizualizați aceste video-uri și vă promit că fiecare participant vă va convinge să citiți! Și astfel, să deveniți concurenții următoarei ediții al cărei start va avea loc începând cu luna aprilie. Vă provocăm de pe acum!”, a transmis Anca Precup Mătieș, membră a echipei organizatorice a concursului.

Cine sunt premianții?

Concurenții au fost jurizați de o comisie din care au făcut parte Anca Blaga, profesor de limba și literatura română la Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian”, și Nagy Judith profesor la Colegiul Teoretic ”Bolyai Farkas”.

În urma jurizării au fost oferite următoarele premii pentru categoria „Copii (11-13 ani)” la secțiunea în limba română: „Cititorul Anului” – Maria Dobozi, „Cel mai bun Portofoliu” – Maria Trif, „Premiul special pentru ineditul prezentării” – Anca Vasiliu, „Premiu special pentru creativitate și originalitate” – Sara Codarcea, „Premiu special pentru cel mai tânăr finalist – Tudor Novac ”. În urma dezbaterii „cartea anului” a fost desemnat romanul „Ethan, cel care am fost” al scriitorului Standish Ali.

La categoria „Adolescenți (14-18 ani)”, secțiunea în limba română, premiul pentru „Cititorul anului” a fost câștigat de Ana Mureșan, iar premiul pentru ”Cea mai buna fișă de lectură” a ajuns la Czuczusi Emil.

La secțiunea în limba maghiară, categoria cititorilor copii, premiul pentru „Cititorul anului” a fost câștigat de Szilágyi Zsuzsanna Tímea. De asemenea, pentru categoria „Adolescenți”, premiile au fost următoarele: „Cititorul anului” – Barticel Kiss Ádám Domokos, „Cea mai bună fișă de lectură” – Balogh Blanka, ”Cea mai bună lectură” –  Dénes Boglárka, iar „Premiu special pentru cel mai tânăr cititor” a ajuns la Komáromi András.

Premii în cărți pentru câștigători

Toți finaliștii ediției a 8-a vor fi răsplătiți cu diplome de participare și  cărți, iar premianții ediției vor avea și alte premii pregătite de Biblioteca Județeană și de către colaboratori. Filmulețele trimise de către participanții la concurs pot fi vizionate pe pagina de Facebook a Bibliotecii Județene Mureș.

Directorul Bibliotecii Județene Mureș i-a felicitat pe concurenți în cadrul evenimentului de decernare a premiilor, prin intermediul unei transmisiuni live pe pagina de Facebook a instituției.

„Spuneam anul trecut că este o ediție atipică. Iată că din nou folosim același cuvânt, ediție atipică pentru că în al doilea an consecutiv nu ne întâlnim față în față pentru a lupta în ”Marea Dezbatere”, ci o facem virtual, ceea ce nu înseamnă că acest concurs și-a pierdut din însemnătate, și-a pierdut din reguli sau și-a pierdut din farmec. Că ”Bătălia Cărților” este un concurs care încă are farmec pentru voi și vă provoacă atât pe voi, cât și pe părinți, pe profesori și nu în ultimul rând și pe voi, o dovedește felul în care v-ați asumat participarea și în cadrul acestei ediții, ediția a opta, iată că deja vorbim de o tradiție, o continuitate și nu putem decât să apreciem felul în care v-ați prezentat de-a lungul acestei ediții, felul în care v-ați prezentat la dezbaterea finală, virtuală și felul în care ați înțeles mesajul pe care cele zece cărți aruncate în luptă, să spunem așa, în cadrul fiecărei categorii, ați dovedit prin toate acestea seriozitatea voastră și implicarea și în primul rând pasiunea voastră pentru lectură”, a transmis Monica Avram, directorul Bibliotecii Județene Mureș. 

Mălina MORARU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE