Campania „Suflet de copil” pentru cei nevoiași Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 314 Vizualizări

Campania „Suflet de copil” pentru cei nevoiași

Membrii Asociației Studenților Creștin Ortodocși Români, filiala Alba Iulia, au întreprins la începutul lunii decembrie, în preajma sărbătorii Sfântului Nicolae, o acțiune filantropică în localitatea Tăureni, județul Mureș. În cadrul acesteia, două familii cu mulți copii și resurse materiale limitate au primit alimente, produse igienico-sanitare și articole de uz casnic, iar copiilor le-au fost oferite dulciuri, rechizite și jucării.

„Timpul petrecut în preajma acestora ne-a descoperit dorința lor de a frecventa cursurile unei școli, dorință care se lovea de lipsa articolelor vestimentare și mai ales a celor de încălțăminte. Atunci s-a născut ideea de a continua campania în perioada imediat următoare, căutând să le oferim și minimul necesar de îmbrăcăminte și încălțăminte. Pentru îndeplinirea acestui ideal a fost lansată o provocare tinerilor și copiilor prezenți în vara anului trecut în taberele organizate de către Departamentul de tineret al Arhiepiscopiei noastre”, a precizat pr. Cristian Rațiu, inspector de cateheză și tineret în cadrul Eparhiei Alba Iuliei, citat de www.reintregirea.ro.

Potrivit acestuia, reacția beneficiarilor campaniei a fost una peste așteptări, fapt pentru care numărul familiilor beneficiare nu doar că a crescut, dar a crescut și raza de acțiune a campaniei, respectiv localități din județul Alba.

„Copiii, ajutați de părinții lor, au oferit haine și încălțăminte, de foarte bună calitate, atât pentru sezonul rece, cât și pentru cel cald, rechizite, jucării și jocuri de memorie și inteligență. Mobilizarea de care au dat dovadă a permis nu doar asigurarea necesarului pentru copiii din cele două familii vizitate anterior, ci și pentru alți copii din aceeași comunitate și din localitățile Băcăinți, Curpeni, Almașul Mare și Sebeș, din județul Alba, numărul total al beneficiarilor ajungând la 67. De-a lungul campaniei, am constatat că micii donatori au ales să ofere chiar dintre jucăriile și obiectele cele mai îndrăgite, pentru a simți și alți copii bucuria de care ei înșiși au avut parte. Acest gest plin de altruism ne-a îndemnat să numim campania „Suflet de copil”, denumire în care se regăsește atât entuziasmul și dragostea celui ce dăruiește, cât și bucuria și recunoștința celui ce primește darul. Ne propunem să permanentizăm acest proiect, prin care ne străduim să oferim o șanșă în plus la educație copiilor din medii defavorizate. Aducem alese mulțumiri tuturor celor implicați în realizarea acestui plan”, a spus pr. Cristian Rațiu.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE