Thomas Moldovan, plan pentru digitalizarea sportului românesc Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 575 Vizualizări

Thomas Moldovan, plan pentru digitalizarea sportului românesc

Mureșeanul Thomas Moldovan, care deține portofoliul de secretar de stat în cadrul Ministerului Sportului, a declarat în urmă cu câteva zile, cu prilejul unei emisiuni difuzată pe postul de televiziune M9 TV, că una din prioritățile funcției sale este reprezentată de digitalizarea sportului românesc.

Concret, Thomas Moldovan militează pentru digitalizarea Registrului Sportiv, dar și a circuitelor de gestionare a documentelor din cadrul Ministerului Sportului.

”Mă voi ocupa, printre altele, și de partea de digitalizare pentru că am constatat acum, de când sunt în cadrul Ministerului, că e nevoie de o digitalizare foarte rapid în cadrul Ministerului, începând cu digitalizarea Registrului Sportiv până la digitalizarea internă a Ministerului privind parcursul documentelor și așa mai departe, baza de date, colectarea bazelor de date, administrarea și pe urmă această digitalizare ne va ajuta la implementarea următoarelor proiecte”, a declarat Thomas Moldovan la emisiunea ”Arena Sport” moderată de către jurnalistul Vlad Amariei.

Circuitul banilor, monitorizat mai eficient

Proaspătul secretar de stat a afirmat că unul dintre beneficiile majore ale digitalizării va fi utilizarea transparentă a fondurilor de către federațiile sportive.

”Ne va ușura foarte mult munca și vom fi mult mai obiectivi la acordarea finanțării către federații, pentru că, cu ajutorul digitalizării, vom putea să monitorizăm foarte bine unde se duc banii, în ce direcție, și dacă se duc banii acolo unde federațiile au cerut. Pentru că ei la început de an vor veni cu niște proiecte privind cantonamentele, competițiile și așa mai departe. Noi vom putea mult mai bine monitoriza dacă banii se duc acolo unde au spus federațiile urmând ca în cazul în care nu se întâmplă acest lucru să putem sancționa într-un anumit fel federațiile. Trebuie să ajungem la concluzia, și noi și federațiile, că nu mai putem să funcționăm doar pe bază de hârtie, pe bază de documente, și trebuie să avem un control foarte clar și să eficientizăm maxim cheltuielile pentru că altfel nu putem face performanță. Evident, performanța se face cu bani, eu privesc sportul și din punctul de vedere al unui om de afaceri pentru că asta cred eu că ar trebui să facem ca să eficientizăm și cheltuielile, și veniturile”, a arătat Thomas Moldovan.

Registrul Sportiv, digitalizat

În cadrul aceleiași emisiuni, numărul 2 din sportul românesc a dezvăluit că în urma unei discuții cu ministrul Sportului, Eduard Novak, va coordona activitatea de digitalizare a sportului românesc.

”Am avut o discuție cu domnul ministru Novak vizavi de chestiunea aceasta și într-adevăr își dorește și a implementat deja o direcție cu privire la digitalizare, ceea ce este foarte bine. Încă nu există un deadline (termen limită – n.a.), acum se perfectează documentele privind delegarea mea ca și coordonator al digitalizării”, a punctat Thomas Moldovan.

”Vrem să facem digitalizarea Registrului Sportiv din toate punctele de vedere, să se știe exact câți sportivi are federația respectivă, câți merg la competiții, la ce competiții, ce rezultate au obținut câți antrenori ai, ce ține de partea de administrație, absolut tot să fie într-un program cu un soft pe care să îl controleze și să ai toate informațiile astea din două clicuri”, a conchis secretarul de stat originar din județul Mureș.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE