Cum alegem cea mai bună Asigurare Medicală de Călătorie, în era COVID. Ce probleme de sănătate acoperă polița? timp liber
  • gabriela.belean
  • 0 comentarii
  • 328 Vizualizări

Cum alegem cea mai bună Asigurare Medicală de Călătorie, în era COVID. Ce probleme de sănătate acoperă polița?

https://cdn.pixabay.com/photo/2018/03/17/19/23/world-map-3234899_960_720.jpg

Cei mai mulți dintre noi începem să ne facem planuri pentru vacanțele lungi și însorite de vară încă din primele luni ale anului. Iar dacă până acum ne concentram să găsim cele mai frumoase destinații la cele mai convenabile prețuri, o preocupare oarecum nouă în rândul celor care își fac planuri de plecat în concediu a devenit și căutarea unei asigurări de călătorie potrivite.

Infecția cu virusul SARS-COV 2 la scară planetară a împărțit totul în ”înainte de pandemie” și ”după pandemie”, iar turismul a fost unul dintre cele mai afectate domenii în ultimii doi ani. Au apărut restricții și reguli noi în transporturi, iar condițiile de intrare în țările de destinație s-au înăsprit, astfel încât putem spune că aproape nimic nu mai este ca ”înainte de pandemie”. 

Dată fiind ușurința și rapiditatea cu care se răspândește COVID-19, una dintre principalele preocupări ale celor care își plănuiesc să plece în vacanță, atât în țară, cât și în străinătate, a devenit achiziția unei asigurari medicale de calatorie, care să-i despăgubească în cazul unei surprize neplăcute, care le strică concediul.

Înainte de pandemie, majoritatea românilor care plecau în concediu nu luau în considerare achiziționarea unei asigurări de călătorie, decât în cazul în care ajungeau în locuri îndepărtate sau periculoase, cum ar fi Africa sau Orientul Mijlociu. Pentru un city break într-o țară europeană sau, mai ales, pentru o vacanță în România, aproape nimeni nu se gândea că se putea întâmpla ceva, astfel că nu-și asigura călătoria. 

Ca în multe alte domenii, pandemia a schimbat obișnuințele și în domeniul asigurărilor, pentru că am văzut cu toții cât de rapid se poate schimba totul și am devenit conștienți de importanța unei asigurări, fie ea de sănătate, de călătorie sau de răspunderi profesionale, pentru situațiile imprevizibile care pot apărea la serviciu sau în concediu. 

În consecință, asigurările medicale de călătorie și cele de sănătate vor fi printre cele mai căutate și în 2022, după ce au cunoscut o creștere explozivă în ultimii doi ani.

O asigurare medicala de calatorie nu se aplică doar în cazul îmbolnăvirii de COVID-19, ci poate acoperi cheltuielile cu orice problemă de sănătate, mai mică sau mai mare, care poate apărea în timpul unei călătorii. Fie că vorbim despre un accident sau despre probleme de sănătate care apar atunci când suntem în deplasare, tratamentul și spitalizarea în oricare dintre cazuri vor fi acoperite de o poliță medicală de călătorie, negociată în funcție de nevoile fiecăruia.

Cum alegi asigurarea medicală de călătorie care ți se potrivește

Ca și în alte cazuri, asigurarea medicală de călătorie se alege în funcție de destinația și de preferințele pe care le are fiecare atunci când merge în vacanță. Situația cel mai des întâlnită în ultimii doi ani a fost anularea călătoriei din cauze legate de răspândirea virusului SARS-COV 2, caz în care o asigurare storno este cea mai indicată, pentru a primi banii înapoi. 

Așadar, o asigurare de tip storno te poate despăgubi în cazul în care ești obligat să anulezi călătoria din cauze care nu țin de tine (îmbolnăvire gravă, inclusiv COVID, deces, calamități sau devastarea locuinței), însă nu și dacă te răzgândești și nu mai vrei să pleci.

Asigurarea medicala de calatorie standard este cel mai des întâlnită și are și o acoperire mai mare în caz de asistență medicală de urgență, transport medical, spitalizare sau repatriere în cazul unui deces. Prețul unei astfel de asigurări variază în funcție de serviciile medicale acoperite, dar și de țara în care mergeți în vacanță. O asigurare medicală de călătorie mai poate acoperi întârzierea sau întreruperea călătoriei, asigurarea bagajelor sau asigurarea echipamentului sportiv, dacă este cazul.

Ce acoperă o asigurare medicală de călătorie de la Leader Team Broker

  • Situații medicale neprevăzute – consult și tratament de specialitate;
  • Cheltuieli care țin de transport în sistem de ambulanță, spre una dintre facilitățile de tratament din străinătate, conform recomandării medicale;
  • Tratament dentar care nu suferă amânare (cazuri de dureri acute sau probleme survenite accidental care nu pot fi amânate, dacă sunt în interesul tratării sau reparării danturii);
  • Repatriere, în cazul în care acest serviciu este necesar;
  • Analize și diagnosticare, stabilire scheme de tratament de specialitate;
  • Spitalizare și supraveghere medicală specializată;
  • Transferuri în unități medicale specializate, în funcție de evoluția problemei de sănătate apărute sau a intervenției.
  • Despăgubiri rapide pentru situații neprevăzute precum: accidentări, servicii medicale, pierderi de bagaje etc.;
  • Acoperire servicii medicale și îngrijire în situații cauzate de COVID 19;
  • Compensări pentru cazul particular al întreruperilor de călătorie.

În consecință, indiferent dacă mergem într-o călătorie scurtă sau mai lungă, în Europa sau pe oricare continent al Globului, cel mai indicat este să vă faceți o asigurare medicală de călătorie, mai ales în contextul pandemic actual. Scăpați astfel de grijile unor probleme de sănătate care pot apărea și vă veți putea bucura din plin de timpul liber petrecut în familie.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE