INTERVIU. Investiții de peste 24 de milioane de lei în Cristești Administratie
  • Alexandra Haja
  • 0 comentarii
  • 1339 Vizualizări

INTERVIU. Investiții de peste 24 de milioane de lei în Cristești

Primarul comunei Cristești, Kovács Edit, a acordat un interviu cotidianului Zi de Zi în care a expus informații cu privire la proiectele depuse recent în vederea obținerii de finanțări prin intermediul Programului Național de Investiții ”Anghel Saligny”, precum și la valoarea acestora și la cuantumul cofinanțărilor asigurate de către Primărie.

Reporter: Vă rog să enumerați proiectele depuse recent în vederea obținerii de finanțări prin intermediul Programului Național de Investiții ”Anghel Saligny”, valoarea fiecărui proiect în parte, precum și cuantumul cofinanțărilor asigurate de către instituția dumneavoastră.

Kovács Edit: Proiectele depuse în vederea obținerii de finanțări prin intermediul Programului Național de Investiții ”Anghel Saligny” sunt următoarele: ”Modernizări stradale în satul Vălureni, comuna Cristești, județul Mureș”, cu o valoare totală a obiectivului de investiții de 9.433.268 de lei, valoarea finanțată de la bugetul local fiind de 370.361 de lei, ,,Modernizarea străzii Gării, Combinatului, Vânătorilor și Morii, localitatea Cristești, județul Mureș”, cu o valoare totală a obiectivului de investiții de 6.685.681 de lei, valoarea finanțată de la bugetul local fiind de 182.011 de lei, ,,Reabilitare șanțuri și podețe de scurgere a apei pluviale în comuna Cristești”, cu o valoare totală a obiectivului de investiții de 8.011.392 de lei, valoarea finanțată de la bugetul local fiind de 339.773 de lei.

Rep.: La aproximativ un an de la depunerea jurământului de primar, vă rog să prezentați care au fost principalele trei realizări ale instituției pe care o conduceți. Aveți și ofuri?

K.E.: Principalele trei realizări, la un an de la depunerea jurământului de primar, au fost: lucrări de modernizare împrejmuire, iluminat exterior, trotuar de protecție și vestiar-container la terenul de sport Cristești, finalizarea lucrării ”Extinderea și modernizarea clădirii Școlii Gimnaziale Cristești”, finalizarea lucrării ”Modernizarea și extinderea rețelei de alimentare cu apă și canalizare, menajeră în comuna Cristești, localitățile Cristești și Vălureni”.

Referitor la ofuri, se așteaptă deschiderea noilor sesiuni de proiecte, cât mai curând, pentru a putea realiza noi investiții, importante pentru comună.

Rep.: Cum ați gestionat pandemia de COVID-19 la nivelul localității dumneavoastră? Care au fost principalele măsuri luate în acest sens?

K.E.: Măsurile luate de instituție la nivelul localității în perioada pandemiei de COVID-19 au fost: servicii de dezinfecție, deratizare pe străzi, în scările blocurilor, în stațiile de autobuz, în instituțiile publice. Au fost împărțite pachete locuitorilor comunei care conțineau măști de protecție, mănuși, dezinfectant, precum și măsuri de prevenire pentru evitarea răspândirii infecției cu coronavirus. În instituțiile publice au fost asigurate măsurile impuse privind triajul epidemiologic, totodată au fost instalate dozatoare pentru dezinfectarea mâinilor. Persoanelor aflate în izolare la domiciliu, ori vulnerabile, le-a fost acordat sprijin în ceea ce privește procurarea produselor necesare, iar prin intermediul asistentului comunitar, se acordă ajutor, consultații medicale, recomandări tuturor cetățenilor care solicită sprijin în acest sens.

Rep.: Care a fost bugetul instituției dumneavoastră pe anul 2021 și în ce măsură acest buget a reușit să acopere necesitățile?

K.E.: Bugetul total al instituției pe anul 2021 a fost de 18.193.000 de lei, din care finanțări nerambursabile, în valoare de 5.523.000 de lei, iar buget local în valoare de 12.670.000 de lei, inclusiv excedentul rezultat din anii precedenți. Suma aprobată a acoperit cheltuielile privind investițiile propuse în acest an, precum și alte cheltuieli curente.

A consemnat Alexandra HAJA

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE