Secretul constă în alegeri corecte! Iată pe ce se bazează majoritatea femeilor când vine vorba de alegerea carierei Business
  • gabriela.belean
  • 0 comentarii
  • 241 Vizualizări

Secretul constă în alegeri corecte! Iată pe ce se bazează majoritatea femeilor când vine vorba de alegerea carierei

Dacă ai ales să citești acest articol, atunci fie că ești pe drumul de a-ți alege cariera ta de început, fie ai deja o carieră și dorești să faci o schimbare. Indiferent care este motivul, sentimentul este același. O nouă carieră este destul de copleșitoare și emoționantă, pentru că reprezintă trecerea la un alt nivel din viața ta. 

Statisticile spun că femeile își schimbă des locul de muncă sau aleg un alt loc de muncă care nu se pliază pe studiile terminate, așa că nu trebuie să-ți faci griji că poate tu ești singura care se gândește să-și schimbe cariera. Dacă ești curioasă, află care sunt cele mai importante criterii pe care se bazează femeile la alegerea unei cariere.  

Cum își aleg femeile cariera perfectă?

Nu aleg mai mult decât pot duce

Femeile care până acum au lucrat în domenii grele pentru ele, cum ar fi în cea de infirmieră, la azilul de bătrâni sau în fabrici, vor să-și schimbe cariera în una mai liniștită. Iar cele care acum sunt la început și în căutarea primului job, sigur nu vor alege din start astfel de locuri de muncă. Cel mai simplu mod prin care poți să știi ce ți se potrivește cu adevărat, este să urmezi niște cursuri sau workshop-uri de orientare în carieră. Specialiștii în acest domeniu sunt singurii care te pot îndruma către jobul de vis, pentru că ei te vor ajuta să înveți mai multe despre tine, să te descoperi pe tine însuți și pe baza unor teste, să vizualizezi locul de muncă pentru care ai fi potrivită. 

Unele se bazează pe fizic

Un alt mod prin care femeile pot avea o carieră de succes și cu un salariu pe măsură, este alegerea joburilor unde în proporție de 85% contribuie aspectul fizic, ca de exemplu hostess sau model videochat. Poate ți se va părea cel mai ușor mod de a-ți face o carieră, dar lucrurile nu stau chiar așa. Trebuie mereu să ai un stil de viață sănătos, mese echilibrate, să faci mult sport și să te îngrijești permanent. O agenție de videochat care se respectă și își respectă modelele, cum ar fi richgirls-studio.ro, va oferi mereu un suport în acest sens, pentru ca modelele să nu renunțe niciodată și să aibă câștiguri de mii de dolari. Desigur, asta depinde mult și de tine, cât de deschisă ești spre o astfel de carieră și cât de conștientă ești de avantajele acesteia. 

Se luptă pe stilul de viață dorit

Este perfect normal să te naști în România sau în oricare altă țară și să nu rezonezi cu stilul de viață a locului natal. Unele femei, poate încă din liceu sau în primul an de facultate, simt că nu se regăsesc în cultura și sistemul românesc, așa că vor să facă ceva în legătură cu asta. Studentele au o cale mult mai ușoară de a schimba ceva sau de a se hotărî că sigur volt într-o altă țară specifică, pentru că există o sumedenie de programe care oferă posibilitatea de a trăi într-un schimb de experiență în țara dorită. 

Se bazează pe modelul familiei

Acest lucru este specific și la bărbați, nu doar la femei. De obicei când într-o familie există rude cu joburi renumite și superioare, cum ar fi ingineri, medici, arhitecți sau avocați, cel mai probabil o persoană tinde să continue „tradiția”. Acest lucru nu este neapărat rău, atâta timp cât ceea ce faci este din pasiune și dintr-o alegere proprie. 

În mod normal, primele lucruri la care ar trebui să se bazeze o femeie când își alege o carieră de vis, sunt talentul și aptitudinile. Ține minte, niciodată să nu alegi cariera după spusele și părerile altora, pentru că doar tu știi ce îți place cu adevărat.  

Sursa foto: Pexels.com

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE