Home / Cultură / Un an de la inaugurarea Muzeului UMFST

Un an de la inaugurarea Muzeului UMFST

Distribuie

Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) „George Emil Palade” din Târgu Mureș aniversează luni, 24 ianuarie, un an de la inaugurarea Muzeului Universității „George Emil Palade”, prilej cu care a fost lansată pagina web https://muzeul.umfst.ro/, unde vizitatorii sunt invitați să descopere această veritabilă carte identitară a Universității.

”Astăzi se împlinesc 163 de ani de la Unirea Principatelor Române. Ziua de 24 ianuarie a rămas în istoria românilor ca data la care s-a înfăptuit Mica Unire prin dubla alegere la Iași și apoi București a domnitorului Alexandru Ioan Cuza, împlinindu-se astfel idealul unirii al generație pașoptiste care, la 1859 a știut să canalizeze energiile naționale. Această zi este deci prilej de onorare a eforturilor depuse de către aceștia pentru afirmarea statului român modern, reprezentând un pas înainte înspre modernizarea societății românești. Anul 2021 a fost un an intens, cu multe activități care au poziționat Muzeul Universității „George Emil Palade” în galeria centrelor de interes cultural din Târgu Mureș. Le mulțumim tuturor celor care ne-au trecut pragul și colaboratorilor pentru sprijinul și susținerea pe care ne-au arătat-o. La ceas aniversar, vă invităm să ne vizitați între orele 14.00 și 17.00 și în fiecare vineri, ghidați de studenții specializărilor Istorie și Istorie și Turism Cultural din cadrul Facultății de Științe și Litere „Petru Maior”, a informat Biroul de presă al UMFST ”George Emil Palade” din Târgu Mureș.

Accesul vizitatorilor este gratuit.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

VIDEO. ”Lumea e aproape”, cu jurnaliștii Lacrima Balint și Aurelian Grama

Distribuie Directorul fondator al cotidianului Zi de Zi, jurnalistul Aurelian Grama, a participat, în urmă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.