Home / Invatamant / Concurs de cultură generală pe tema Unirii Principatelor

Concurs de cultură generală pe tema Unirii Principatelor

Elevii din municipiul Reghin au avut parte vineri, 21 ianuarie, de un eveniment inedit, un concurs de cultură generală prin care au avut ocazia să-și testeze cunoștințele despre Unirea Principatelor Române, eveniment marcant al istoriei poporului român consemnat la 24 ianuarie 1859. Este vorba despre un concurs de cultură generală cu tema ”Istorie și Unitate” organizat de Biblioteca Municipală ”Petru Maior”, cu sprijinul Primăriei Municipiului Reghin, la care au participat elevi de la Colegiul ”Petru Maior”, Liceul Teoretic ”Lucian Blaga” și Liceul Tehnologic ”Ioan Bojor”.

Participanții au avut parte de un set de 60 de întrebări având ca tematică Unirea Principatelor. După o confruntare acerbă pe tărâmul cunoștințelor, Liceul Teoretic ”Lucian Blaga” a fost distins cu Premiul Juriului, Liceul Tehnologic ”Ioan Bojor” a primit Premiul Special, iar Colegiul ”Petru Maior” a obținut Premiul 1. În cadrul evenimentului găzduit de Biblioteca Municipală „Petru Maior” au fost premiați profesorii care i-au pregătit pe elevi, iar cele trei licee participante au intrat în posesia unor pachete cu cărți printre care și ”Marea istorie ilustrată a României și a Republicii Moldova”, de academicianul Ioan-Aurel Pop.

„Bucuria a fost deplină întrucât am regăsit tineri frumoși, copii talentați. Știam că avem la Reghin copii deștepți, iar acest concurs de cultură general a confirmat acest lucru. Am văzut copii pasionați de școală, de istorie, de muncă de ce nu, lucru care mă bucură enorm. Este bine să insuflăm tinerilor de astăzi, oamenilor maturi de mâine ai României, dragostea pentru această țară, dragostea pentru cultură, pentru istorie, pentru tot ce are frumos această țară, dar mai ales, îi facem să conștientizeze importanța acestor momente din viața poporului român, din istoria neamului românesc”, a precizat Florin Bengean, managerul Bibliotecii Municipale ”Petru Maior” din Reghin.

Citeste si:  Anunț important. Încetează valabilitatea certificatelor de încadrare în grad de handicap

Alin ZAHARIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

„Ziua Porților Deschise” la Papiu. „Cei de la Papiu stau tot timpul în față!”

„Ziua Porților Deschise” la Colegiului Național „Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu Mureș a îngăduit joi, …