Polițiștii ne recomandă Recomandări zi de zi
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 233 Vizualizări

Polițiștii ne recomandă

În condiţiile unui carosabil umed sau acoperit de zăpadă, gheaţă sau polei, conducătorii  auto sunt sfătuiți să ruleze cu viteză redusă, adaptată condiţiilor de drum. Fiecare manevră în trafic trebuie să fie efectuată numai după o temeinică asigurare, potrivit recomandărilor Compartimentului de Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș.

E important să se evite acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie, deoarece autovehiculul poate derapa, e de preferat folosirea frânei de motor pe un carosabil alunecos.

Nu circulaţi cu bicicleta atunci când partea carosabila este acoperită cu polei, gheaţă sau zăpadă. Înainte de a porni la drum, asiguraţi-vă că parbrizul, geamurile laterale şi luneta vă asigură o vizibilitate foarte bună. Trebuie să aveţi în bună stare de funcţionare ştergătoarele şi instalaţia de climatizare şi dezaburire. Folosiţi luminile de întâlnire și pe timpul zilei, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă.

Echipaţi-vă corespunzător autovehiculele pentru circulația in condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopata, săculeţ cu nisip, o rezervă de combustibil, sistem de climatizare-dezaburire funcţional).

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE