Home / Cultură / Ziua Culturii Naționale, la Liceul Teoretic ”Lucian Blaga”

Ziua Culturii Naționale, la Liceul Teoretic ”Lucian Blaga”

Manifestările dedicate Zilei  Culturii Naționale organizate în cadrul Liceului Teoretic ”Lucian Blaga” din Reghin au continuat miercuri, 19 ianuarie, prilej cu care au fost abordate aspecte din opera eminesciană.

„Activitatea de la Liceul Teoretic Lucian Blaga a fost dedicată aniversării a 172 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu și Zilei Culturii Naționale. Au fost prezentate filmulețe despre viața poetului, elevii primind la final și un joc Kahoot pentru feedback. Au fost precizate câteva opinii ale criticilor în legătură cu opera eminesciană, urmate de romanțe care ne-au încântat. În același timp, am sărbătorit și Ziua Culturii Maghiare prin recitări și prezentări ale unor poeți importanți, punând accent pe consecințele pozitive din punct de vedere cultural-artistic ale conviețuirii etniilor. De asemenea, am dorit ca de Ziua Culturii să promovăm valorile artistice și am premiat elevii participanți la diferite concursuri, dintre care amintim: ”Cortine de cerneală”, organizat de Colegiul Petru Maior, Reghin, Concursul dedicat zilei de 1 Decembrie și „Rapsodii de iarnă”, ultimele două coordonate de Liceul Teoretic Lucian Blaga, Reghin”, ne-a declarat  Magda Suciava, profesoară de Limba Română în cadrul Liceului Teoretic ”Lucian Blaga”.

Alin ZAHARIE

Citeste si:  Sfințire de biserică în Balda

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

O întâlnire cu propria conştiinţă: „Clasa noastră“ de Tadeusz Słobodzianek

Într-o lume divizată (de diverse ideologii, dar lista lucrurilor care ne divizează ar fi prea …