Home / Sanatate / Mureș: Start la vaccinarea copiilor cu vârste între 5 și 11 ani

Mureș: Start la vaccinarea copiilor cu vârste între 5 și 11 ani

Aproximativ 200 de copii cu vârste între 5 și 11 ani au fost programați în platforma oficială prin intermediul conturilor părinților sau ale reprezentanților legali, a anunțat miercuri, 26 ianuarie, Cancelaria Instituției Prefectului – Județul Mureș.

Cinci centre de vaccinare

Potrivit sursei citate, în județul Mureș există cinci centre de vaccinare care au un flux dedicat special vaccinării minorilor cu vârste între 5 și 11 ani, iar o primă tranșă de 500 de doze de vaccin a fost deja distribuită în centrele de vaccinare din Târgu Mureș, Sighișoara, Reghin și Târnăveni.

Centrele de vaccinare care au operaționalizat un flux dedicat minorilor (5-11 ani) sunt următoarele: Casa de Cultură ”Mihai Eminescu” din Târgu Mureș, Sala de sport de la Gimnaziul “Tudor Vladimirescu” din Târgu Mureș, Sala de sport din Reghin, Sala Polivalentă ”Radu Voina” din Sighișoara și Sala Victoria din Târnăveni.

”Sunt obligatorii acordarea consimțământului informat de către părinți sau de către reprezentantul legal al minorului și efectuarea triajului medical prin completarea chestionarului de triaj dedicat copiilor; modelele sunt disponibile și pe platforma națională de vaccinare, aici: https://vaccinare-covid.gov.ro/formulare-si-chestionare/. Schema de vaccinare a copiilor cu vaccinul Comirnaty (Pfizer) este de 10 micrograme/ doză (10 µg), la interval de 21 de zile; administrarea fiecărei doze se efectuează intramuscular, similar celorlalte grupe de vârstă eligibile. Recomandăm programarea copiilor la vaccinare în centrele regăsite în platformă cu denumirea P Ped. Vaccinarea se poate realiza și fără programare, prin prezentare directă în cabinetele centrelor de vaccinare dedicate copiilor, pe tot parcursul programului de lucru”, se arată în comunicat.

(A.T.)

Citeste si:  Vino în echipa de rugby!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

„Ziua Porților Deschise” la Papiu. „Cei de la Papiu stau tot timpul în față!”

„Ziua Porților Deschise” la Colegiului Național „Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu Mureș a îngăduit joi, …