Home / Altele / Cum alegi covoare living fără a plăti foarte mulți bani

Cum alegi covoare living fără a plăti foarte mulți bani

Distribuie

O bogată selecție de covoare, puse la dispoziție pe piață, permite fiecărui cumpărător să facă o achiziție utilă, corespunzătoare nivelului capacităților sale financiare. Gama de prețuri este largă: de la articole de decor relativ ieftine, până la adevărate capodopere cu o valoare exprimată în numere cu mai multe cifre. Puteți cumpăra un articol tradițional, în stil oriental, care este relevant în orice timp sau spațiu sau un model nou, modern, cu o idee de design complet neașteptată. Informează-te cum alegi un covor care se va potrivi din toate punctele de vedere, fără a cheltui o sumă prea mare de bani.

În funcție de metoda de fabricație, toate covoarele sunt realizate manual ori cu ajutorul unei mașini industriale. După compoziția materiilor prime se disting grupe de covoare din lână, mătase, fibre sintetice sau diverse combinații dintre acestea. Fiecare material are propriile sale avantaje și dezavantaje, care determină caracteristicile produselor create și, bineînțeles, influențează prețul.

Covoarele din fibre naturale sunt invariabil luxoase și au toate avantajele originii naturale: naturalețe, textură plăcută și autenticitate. Acestea pot fi confecționate din fibre de lână, in, mătase sau bumbac și presupun costuri mai ridicate. Dacă îți dorești covoare living din fibre naturale, poți profita de perioada reducerilor, pentru a face economie, în special dacă ai nevoie de un covor de dimensiuni mari. Dacă ai la dispoziție o podea de calitate, ce merită pusă în valoare, decorează cu covoare living de dimensiuni mai mici, doar în zonele în care este nevoie, cum ar fi în fața canapelei și fotoliului sau în alte spații deschise.

Lâna este unul dintre cele mai minunate materiale naturale folosite în producție. Covoarele din lână sunt solide și prezentabile și te servesc decenii, încântându-te cu culori care nu se estompează în timp. Mersul desculț pe o suprafață moale și caldă nu este doar plăcut, ci și bun pentru sănătate, așa că poți alege covoare living de lână, pură sau în amestec, cu costuri rezonabile, care sunt trainice și potrivite pentru încălzirea prin pardoseală.

Covoarele de bumbac, caracterizate de  moliciune și durabilitate, sunt preferate pentru că au în prezent un raport foarte bun calitate/preț. Acordă, însă, atenție caracteristicilor acestora, adică densitatea, lungimea firului, grosimea și procentul de bumbac, care influențează calitatea produsului. Oferta este generoasă și sogur vei găsi produse pe gustul tău, care se vor înscrie în bugetul alocat.

Tehnologiile moderne fac posibilă aducerea calității covoarelor sintetice mai aproape de caracteristicile produselor realizate din fibre naturale. Materialele sintetice au alte avantaje, pe lângă cel mai mare, și anume prețul mic pe metru pătrat: sunt practice și hipoalergenice, de exemplu, acrilul sau poliesterul și, de multe ori, mai ușor de întreținut. Există materiale de nouă generație care combină frumusețea cu durabilitatea și care au dat artizanilor posibilitatea de a crea o multitudine de modele, într-o paletă largă de culori, oferind clienților covoare ce se armonizeză cât mai bine cu interiorul casei lor.

Fibra de viscoză este o alternativă la materialele naturale. Firele de viscoză crează covoare relativ ieftine cu o textură blândă, moale, iar strălucirea este comparabilă cu strălucirea mătăsii. Produsele din viscoză sunt într-o gamă largă de culori și eleganța liniilor se combină cu rezistența ridicată la uzură și capacitatea de a-și menține aspectul original timp de câțiva ani. Este o investiție care merită făcută în living, unde, de obicei, este trafic intens.

Când alegi dimensiunea și forma covorului este necesar să ții cont de tipul de cameră pentru care este covorul. Livingul este camera de zi în care familia petrece mult timp, așa că este util să alegi covoare care se întrețin ușor și care rezistă în timp. Sau poți opta pentru covoare la prețuri mici, aspectuoase și confortabile, dar nu neapărat trainice, pe care le poți schimba la câțiva ani, reîmprospătând aspectul camerei. Indiferent ce variantă alegi, stabilește criteriile care te interesează și pune pe primul loc raportul calitate/preț. Uneori mai ieftin nu înseamnă neapărat mai bine.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Electrica Furnizare menține programul de lucru extins în punctele de prezență ale companiei

Distribuie Din grijă pentru clienții săi, Electrica Furnizare menține programul de lucru extins în punctele …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.