Home / Slider / Bilanț la jandarmerie. Peste 12.000 de misiuni

Bilanț la jandarmerie. Peste 12.000 de misiuni

Distribuie

Prioritatea jandarmilor a fost și este siguranța mureșenilor. Anul trecut ne-au protejat în peste 12.000 de misiuni executate și sute de situații pentru aplanarea unor conflicte. Iată evaluarea activității Grupării de Jandarmi Mobile ”Regele Ferdinand I” Târgu- Mureș, în anul 2021.

Evaluarea activității Grupării de Jandarmi Mobile ”Regele Ferdinand I” Târgu-Mureș, pe anul 2021, s-a desfășurat, joi 27 ianuarie, într-un cadru restrâns, în sala de ședințe a Inspectoratului de Jandarmi Județean Mureș din Târgu-Mureș participând, alături de comanda unității și comanda inspectoratului: prefectul județului Mureș, Mara Togănel și șefii structurilor Ministerului Afacerilor Interne din județul Mureș. Dat fiind contextul pandemic, din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române a participat, în sistem videoconferință, directorul Direcției Cabinet, domnul colonel Mârza Traian Emil.

În anul 2021, efectivele din Grupării de Jandarmi Mobile Târgu-Mureș, prin structurile sale de ordine publică și suport, și-au concentrat eforturile în scopul asigurării unui climat optim de ordine și siguranță publică. Astfel, au fost executate peste 12.000 misiuni observându-se o creștere cu 13,39% a numărului misiunilor față de anul 2020, și anume: 415 misiuni de asigurare a ordinii și siguranței publice; 417 acțiuni de intervenție/restabilire a ordinii publice; 9.926 misiuni de menținere a ordinii publice; 1.142 acțiuni în cooperare/ colaborare cu alte instituții; 179 acțiuni pentru punerea în executare a mandatelor de aducere în fața instanței de judecată.

Manifestări cultural-religioase

Pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, jandarmii au fost alături de cetățeni la manifestările de protest, cultural-religioase și artistice din acest an. Dintre misiunile pentru asigurarea ordinii și siguranței publice, de amploare, pe care le-am derulat, amintim: Zilele Târgmureșene, evenimentul ”Love Reghin Day & Night”, Festivalul Medieval de la Sighișoara, Zilele Orașului Miercurea-Nirajului și Cristuru- Secuiesc, Evenimentul ”Egyfest” din Gheorgheni, Zilele Sărmășene, Hustle Music Festival-Bistrița, evenimentele organizate cu ocazia Zilei Naționale a Românie 1 Decembrie-în Municipiul Târgu-Mureș și Revelion în stradă în municipiul Târgu Mureș, precum și sprijinul acordat: Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita la Rusaliile Catolice de la Şumuleu (Miercurea-Ciuc), Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca la Festivalul Untold și Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba la Festivalul Târgul de Fete de pe Muntele Găina.

Solicitări prin dispecerat

Pe parcursul celor 12 luni ale acestui an, s-a intervenit în 417 de situații, în urma solicitărilor prin dispecerat, pentru ajutorarea unor persoane aflate în pericol limitarea unor situații de urgență și pentru aplanarea unor conflicte.

În același timp, au fost executate 9.926 misiuni de menținere a ordinii publice în sistem individual, dar și integrat, alături de colegii noștri polițiști. Structurile operative ale Grupării de Jandarmi Mobile ”Regele Ferdinand I” Târgu-Mureș au patrulat și intervenit în zona instituțiilor de învățământ, piețe, târguri și triaje T.F și au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor sanitare dispuse de autorități în contextul pandemiei de COVID-19, în toate zonele aglomerate din aria de responsabilitate, atât în mediul urban cât și în mediul rural. Din totalul de 9.926 misiuni aproximativ 6.500 misiuni s-au desfășurat în mediul urban şi aproximativ 3.300 misiuni în mediul rural (în sprijinul secțiilor de politie rurale).

Pe timpul misiunilor de ordine publică au fost constatate un număr de 72 de infracțiuni (57 constatate independent, 15 în cooperare cu efectivele poliției), au fost identificați un număr de 81 de autori, în cele mai multe cazuri pentru infracțiunea de „furt” și au fost aplicate 1.693 de sancțiuni contravenționale, din care 1.269 reprezintă avertismente scrise, iar 424 amenzi în valoare totală de 231.800 lei. Printre faptele pentru care au fost aplicate cele mai multe sancțiuni contravenționale, se numără: nerespectarea măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, adresarea de injurii şi expresii jignitoare, tulburarea ordinii și liniștii publice, provocarea ori participarea efectivă la scandal, în locuri sau localuri publice, apelarea în mod repetat la mila publicului.

Misiuni în parteneriat

Peste 1.142 de misiuni au fost executate de către structurile operative în cooperare cu alte instituții,  din care cea mai mare parte în cooperare cu poliția, 33 de misiuni pentru efectuarea unor acte procedurale (au acordat sprijin în aplicarea legii lucrătorilor DIICOT și BCCO), 210 acțiuni în colaborare cu autoritățile ce gestionează activitatea silvică, piscicolă, executori judecătorești și alte structuri la MAI. Au fost puse în aplicare un număr de 179 de mandate de aducere a unor persoane, în calitate de învinuit sau martor.

S-au desfășurat peste 200 acțiuni preventiv- educative la care au participat în jur de 4700 persoane, activități ce au fost limitate în anul 2021, de evoluția situației epidemiologice.

Fiind parte din comunitate a fost firească participarea jandarmilor din cadrul activității Grupării de Jandarmi Mobile ”Regele Ferdinand I” Târgu-Mureș la ctivități de împădurire, de donare de sânge și activități umanitare de întrajutorare a persoanelor din medii defavorizate.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

A început Postul Paștelui, cel mai lung și mai aspru post al Bisericii Ortodoxe

Distribuie Luni, 18 martie, a început Postul Paștelui pentru creștinii ortodocși din România și nu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.