Târgu Mureș: Proiect imobiliar la 500 de metri de Complexul ”Weekend” Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 5888 Vizualizări

Târgu Mureș: Proiect imobiliar la 500 de metri de Complexul ”Weekend”

Aleșii locali ai municipiului Târgu Mureș sunt invitați să decidă, într-o ședință viitoare de lucru, cu privire la oportunitatea aprobării proiectului ”PUZ reconversie funcțională zonă din UTR AI în UTR CM3Pz în vederea stabilirii reglementărilor urbanistice necesare construirii unui bloc de locuințe colective – modificare prevederi PUZ aprobat prin HCL nr. 336/29 noiembrie 2018.” Mai simplu spus, proiectul prevede construirea unui etaj suplimentar la un bloc de locuințe cu trei etaje situat pe strada Margaretelor din Târgu Mureș, la aproximativ 500 de metri distanță de Complexul de Agrement și Sport ”Weekend”.

Ce prevede proiectul

Propunerea de PUZ a fost elaborată în luna noiembrie 2021 de către o echipă a societății Arhitecton SRL Târgu Mureș, iar beneficiarul investiției este SC ODBC Cons SRL Corunca.

”Conform temei de proiectare, beneficiarul dorește să supraetajeze blocul de locuințe construit pe amplasament. Pe acest amplasament a fost aprobat cu Hotărârea Consiliului Local 336/2018 o documentație urbanistică prin care s-a permis construirea unei locuințe colective cu Demisol + Parter + 3 + 4 retras, cu înălțimea la cornișă 14,5 metri. Regimul de înălțime nu poate fi respectat în cei 14,5 metri propuși la cornișă. Pentru al patrulea nivel retras înălțimea la cornișă, față de terenul natural este de 18,5 metri. Documentația de față propune modificarea înălțimii la cornișă de la 14,5 metri la 18,5 metri, pentru a se putea realiza supraetajarea clădirii deja construită, care are Demisol + 3 etaje și înălțimea la cornișă 14,5 metri. Înălțimea aticului etaj 3 va fi maxim 15 metri de la CTN”, se precizează în documentul publicat în dezbatere publică pe pagina web a Primăriei municipiului Târgu Mureș, www.tirgumures.ro.

Conform Avizului de Oportunitate nr. 20/2021, zona studiată este delimitată la nord de strada Căprioarei, la sud de strada Zăgazului, la est de parcelarul edificat cu construire de locuințe și funcțiuni complementare la strada Livezii, iar la vest de strada Margaretelor.

”Terenul beneficiarului este ocupat de un bloc de locuințe cu Demisol + 3 etaje, autorizat în urma aprobării documentației urbanistice cu Hotărârea Consiliului Local 336/2018. În aceași incintă funcționează un laborator de cofetărie și locuințe. Limitrof acestuia există incinta fostei Fabrici de confecții „Mureșul”, fostul atelier mecanic al unei cooperații, birouri, alimentație publică și locuințe unifamiliale.

În zonă există și incinta majoră a Fabricii de mobilă ”Mobex”, cu clădiri în care procesul de producție este diminuat. Zona este în continuă schimbare ca funcțiuni, volume construite, tinzând spre o zonă tipic mixtă”, se mai menționează în același document.

Informații despre investitor

Potrivit portalului www.listafirme.ro, ODBC Cons SRL Corunca s-a înființat în data de 6 iunie 2017, are ca obiect de activitate ”Lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale” și este administrată de Cristina Blaga și Daniela Bucur care au și calitatea de asociate în cotă egală (50% – 50%). La finalul anului 2020, societatea a raportat următorii indicatori: cifră de afaceri de 486.700 de lei, profit net de 1.838.371 de lei, datorii de 4.287.395 de lei, capitaluri proprii de 3.108.528 de lei și 2 angajați.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE