Combaterea violenței în școlile mureșene Slider
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 321 Vizualizări

Combaterea violenței în școlile mureșene

La nivelul județului Mureș, polițiștii Biroului Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratul de Poliție Județean Mureș, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Mureș și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Mureș, vor desfășura o serie de activități în cadrul ,,Proiectului pentru reducerea violenței fizice și psihologice în unitățile de învățământ preuniversitar”, implementat la nivel național. Sunt activități specifice care vizează eficientizarea modului de punere în aplicare a normelor legislative privind prevenirea violenței fizice și psihologice (bullying) în unitățile de învățământ, precum și creșterea capacității de soluționare non-violentă a conflictelor în rândul elevilor care manifestă comportamente antisociale.

În acest sens, vor fi demarate proiecte cu patru unități de învățământ din județul Mureș, urmând ca pe parcursul semestrului II al anului școlar în curs, să fie organizate și desfășurate, prin metode educative specifice vârstei lor, activități destinate în special elevilor, menite a preîntâmpina și înlătura orice formă de violență în mediul școlar.

Totodată, cu ocazia zilei de 30 ianuarie -,,Ziua Internațională a Nonviolenței în Școală”, a fost lansat și un concurs adresat elevilor beneficiari, pe tema elaborării unor materiale informativ-preventive, care să transmită mesaje de descurajare a violenței psihologice (bullying). Câștigătorii de la nivel județean vor participa la o etapă de selecție la nivel național, cu prilejul Zilei Poliției Române.

Beneficiarii proiectului

Siguranţa copiilor reprezintă un domeniu prioritar de interes pentru toate instanţele implicate în procesul de formare a tinerei generaţii. Fie că vorbim de familie, şcoală sau alte autorităţi cu atribuţii directe în acest domeniu, cu toţii suntem interesaţi să avem  un mediu sănătos şi sigur pentru creşterea şi dezvoltarea copiilor.

În acest context, Inspectoratul General al Poliției Române, prin grija Direcției Siguranță Școlară, a debutat implementarea  ,,Proiectului pentru reducerea violenței fizice și psihologice în unitățile de învățământ preuniversitar”, care se desfășoară la nivel național.

Proiectul cuprinde perioada ianuarie-iunie 2022, având ca scop eficientizarea modului de acțiune în domeniul prevenirii violenței fizice și psihologice (bullying) care se manifestă în școli. Beneficiari sunt, cu precădere, elevii din clasele gimnaziale, dar și părinții acestora și cadrele didactice, potrivir unui comunicat de presă remis de Compartimentul Relații Publice din cadrul IPJ Mureș.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 
 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE